קרמפחורס – קרמבו אלפחורס ומתכון לאלפחורס ללא גלוטן

2 מתכונים בסרטון אחד! 
עוגיות האלפחורס מושלמות וקלות להכנה + שידרוג לקרמבו אלפחורס מושלם! המתכונים ללא גלוטן! וכשרים לפסח!

המתכון- לבצק:

  • 200 גרם חמאה
  • 100 גרם אבקת סוכר (כוס)
  • 2 ביצים L
  • 5 כוסות קורנפלור + שקית אבקת אפייה (כוס חד פעמית חמה)
  • כפית תמצית וניל

*אם התערובת עדיין קרמית אפשר להוסיף עוד קורנפלור, הבצק צריך להיות רך מאוד. 

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר מערבלים חמאה ואבקת סוכר. 
  • מוסיפים את הביצים וממשיכים בעיבוד. 
  • מוסיפים קורנפלור בהדרגה ואת אבקת האפייה. 
  • מוסיפים תמצית וניל ומעבדים לבצק. 
  • מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות – 8 דקות בדיוק!
  • לאחר שהעוגיות מתקררות ממלאים בריבת חלב וטובלים בקוקוס:)

למרנג:

  • 2 חלבונים גודל m
  • 3/4 כוס סוכר (125 גרם) 

אופן ההכנה:

  • שמים את החלבונים ואת הסוכר בקערה ומעבירים מעל סיר עם מים חמים (בן מארי)
  • מערבבים את התערובת עד להמסת הסוכר (מרגישים שהתערובת הופכת מחלבונית לנוזלית יותר- זה השלב שמוציאים, חשוב לא להפסיק לערבב )
  • מעבירים למיקסר ומקציפים 10 דקות. 
  • מרכיבים- מניחים עוגיה ומעליה מזלפים ריבת חלב. מזלפים מסביב את המרנג ומכניסים למקפיא לחצי שעה. 
  • ממיסים במיקרו 200 גרם שוקולד לבן (בפולסים של 30 שניות ולערבב כל פעם)
  • מוסיפים כף שמן ומערבבים. 
  • טובלים כל קרמבו בשוקולד 😛
  • שומרים את הקרמבו במקרר, ואת עוגיות האלפחורס בקופסה בטמפרטורת החדר:) ובתיאבוןןן;)

תהנו, אוהבת מלא
שירן❤️

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן