גלידוניות עוגת גבינה

גלידוניות עוגת גבינה פירורים! שילוב מושלם של גלידה מרעננת ועוגת גבינה! אין מושלם כזה!

מצרכים ל20 גלידוניות עם גרסה כשרה לפסח (תלוי בגודל שאתם חותכים)

תבנית מרובעת 18*18 או מלבנית חד פעמית:

לקראמבל:

  • 40 גרם קמח או קמח  ״כרגיל״ ללא גלוטן וכשל"פ (שליש כוס) – יש בכל סופר
  • 30 גרם אגוז טחון (שליש כוס)
  • 30 גרם אבקת סוכר (רבע כוס)
  • 40 גרם חמאה

לגלידת גבינה:

  • 225 גרם גבינת שמנת (השתמשתי בנפוליאון כי אני אוהבת חמצמצות, אפשר כל גבינת שמנת שאוהבים, רצוי באחוז גבוהה)
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • כפית מחית/תמצית וניל
  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 2 כפות פודינג וניל

לציפוי:

  • 200 גרם שוקולד לבן (או כל שוקולד אחר)
  • 20 גרם חמאת קקאו (או 2 כפות שמן)

אופן ההכנה:

מתחילים עם הגלידה:

  • במיקסר נשים גבינת שמנת, אבקת סוכר ומחית/תמצית וניל ונערבל עד שאבקת הסוכר נעלמת בגבינה.
  • נוסיף את השמנת המתוקה ופודינג הוניל ונמשיך להקציף עד לקבלת קרם סמיך אך לא יציב (כך מתקבל מרקם גלידתי מושלם! אם אתם רוצים שזה יהיה קרמי וישמר לכם במקרר ולא במקפיא – תקציפו למרקם יציב)
  • מעבירים לתבנית, מיישרים ומכניסים למקפיא ל4 שעות (אם אתם משתמשים ברינג- שימו ניילון נצמד)

לפירורים:

  • נשים בקערה את כל המצרכים ונעבד עם הידיים עד לקבלת תערובת פירורית.
  • נעביר למגש מרופד בנייר אפייה.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ7 דקות עד שהפירורים שחומים. לאחר שהם מתקררים מפוררים אותם שוב עם הידיים.
  • מחלצים את הגלידה מהתבנית בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים מסביב לתבנית (אם עשיתם בחד פעמי זה ממש פשוט לחלץ… אפשר גם לגזור את התבנית)
  • חותכים לקוביות בעזרת סכין שטובלים במים חמים.
  • חשוב לעבוד מהר.
  • נכניס את הקוביות שוב למקפיא לחצי שעה לפחות.
  • נמיס 200 גרם שוקולד לבן (אפשר כל שוקולד אחר שבא לכם) ולאחר ההמסה נוסיף 20 גרם חמאת קקאו מומסת (או שמן) ונערבב הייטב.
  • נטבול כל קוביית גלידה עם מזלג, ננער ונפזר מעל פירורים במהירות (כדי שהשוקולד לא יתקשה והפירורים יוכלו להיתפס)
  • מעבירים למגש עם נייר אפייה ושומרים במקפיא עד להגשה.

הערות:

  • לא ניסיתי קמחים אחרים לפסח (אני משתמשת תמיד רק בקמח הזה וזה יוצא בדיוק כמו קמח רגיל, אתם יכולים לנסות להחליף בקורנפלור/קמח תפוח אדמה…)
  • לגרסה הטבעונית/פרווה ניתן להשתמש בגבינת סויה ובשמנת צמחית/קרם קוקוס
  • שמן קוקוס קר במקום חמאה
  • ושוקולד לבן פרווה 

תהנו מלאאאא

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן