חלת מפתח מהממת וקלה!

חלת מפתח – סגולה לפרנסה בשבת שאחרי פסח🙌

מצרכים ל2 חלות:
400 מל׳ מים בטמפרטורת החדר (כוס ו3/4- מדידה)
חצי כוס סוכר
50 גרם שמרים טריים שמרית
קילו קמח ללחם (ניתן למצוא בסופרים, אפשר גם קמח רגיל)
3 ביצים
100 גרם נטורינה רכה בטעם חמאה (אפשר גם רגילה)
כף מלח

אופן ההכנה:
בקערת המיקסר (אפשר גם ידנית) נשים את כל מצרכי הבצק ונלוש כ15 דקות לקבלת בצק רך, גמיש וחלק.

נרסס בפריי שמן,

נכסה ונתפיח כ45 דקות להכפלת הנפח.


נוריד את האוויר מהבצק וניצור:
6 עיגולים (כל כדור 60 גרם)
3 רצועות (כל רצועה 100 גרם)
עוד 3 רצועות קטנות יותר (כל רצועה 50 גרם)

נגלגל את הכדורים ונסדר על מגש האפייה מסביב לכלי עגול.


מ3 הרצועות הגדולות יוצרים צמה ראשונה ומניחים מתחת לעיגולים.


מ3 הרצועות הקטנות ניצור עוד צמה דקה יותר, אפשר לטבול במים ואז בשומשום למראה ניגודי ושונה.


נניח את הצמה הקטנה מעל הצמה הגדולה.


ניצור 2 רצועות קטנטנות ונניח צמוד לצמה בצד שמאל למטה.


נכסה את החלה ונתפיח שוב כ40 דקות להכפלת הנפח.


נגזור את החלק העליון של הכדורים לדוגמת פרח.


נכניס לתנור שחומם מראש ל175 מעלות טורבו 20-30 דקות, החלות מוכנות כשהן שחומות מאוד.


מגישים עם מטבל מתוק/מלוח או בשולחן בשבת😍 (אפשר עם המטבוחה באמצע!)


תהנו❤️


פרסום ממומן בשיתוף שמרית


שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן