מתכון בסיסי ומהמם לבצק רבוך איתו אפשר להכין פחזניות, אקלרים וצ'ורוס
מצרכים (יצאו לי 7 פארי ברסט ו12 אקלרים):
- 125 מ״ל מים (חצי כוס)
- 125 מ״ל חלב (חצי כוס)
- אפשר לשים רק מים לגרסת פרווה
- 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (או מחמאה לפרווה)
- 5 גרם מלח (קורט)
- 20 גרם סוכר (כף)
- 150 גרם קמח לבן (כוס)
- 210 גרם ביצים טרופות (3.5 ביצים m) בין 2.5-3.5 ביצים (במידה ויש לכם מידות אחרות של ביצים ואין לכם משקל)
אופן ההכנה:
- מניחים בסיר את המים, החלב, החמאה, המלח והסוכר ומניחים מעל אש נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה.
- מוסיפים מיד את כל הקמח בבת אחת.
- מערבבים בעזרת כף רחבה במהירות את התערובת ומחזירים לאש נמוכה.
- ממשיכים לערבב נמרצות 3 דקות נוספות.
- מעבירים את התערובת לקערת המיקסר ומערבבים בעזרת וו גיטרה.
- כשהתערובת מעט התקררה (בערך 5 דקות) מוסיפים כשליש מכמות הביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
- חוזרים על הפעולה עד לסיום הוספת הביצים תוך תשומת לב לבצק ולמרקם שלו. שימו לב שהוא צריך להיות סמיך וקרמי בדיוק כמו בסרטון…
- מכניסים לשק זילוף עם איזה צנטר שבא לכם:) השתמשתי בצנטר עגול חלק – ומזלפים.
- שיטה מגניבה ליצירת עיגולים ישרים- טובלים רינג או כוס בקקאו ודופקים מעט על נייר האפייה. כך תראו את הסימון:)
- הוספתי מעל שקדים- אפשר להוסיף כל אגוז, אפשר להשאיר בלי כלום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות טורבו ל5 דקות ואז מורידים את הטמפרטורה ל175 מעלות לרבע שעה עד שהם שחומים מאוד. (תודה לניצני שלי על הטיפים המהממים, אין עליה❤️)
ממלאים במההה שבא לכם!
אני מילאתי בקצפת פשוטה:
- 250 מל שמנת מתוקה
- 2 כפות פודינג וניל
- (הכמות הזו הספיקה לי כמעט לכל כמות הפחזניות)
- לגנאש- 100 גרם שוקולד מריר + 100 מ״ל שמנת מתוקה – ממיסים כדקה במיקרו:)
- שומרים במקרר עד 3 ימים, או במקפיא לפני המילוי- עד שבועיים:) ניתן לחמם לפני שממלאים
זהווווו!!! תכינו ותהנו מלא