עוגת מוס בלונדי בייגלה ופופקורן

עוגת היומולדת שליייייי

עוגה בלתי נשכחת! מושלמת לכל חגיגה!

מוס בלונדי עם שכבה מבצבצת של בייגלה ופופקורן מצופה שוקולד!


מצרכים לתבנית רינג או תבנית קפיצית בקוטר 16 וגובה 12, או רינג 18 וגובה 10 (אפשר גם קוטר 20 אבל היא לא תיהיה מאוד גבוהה) לתבנית בקוטר 26 גבוהה יש להכפיל כמויות:)

לתחתית:

  • 8 פתיבר
  • כוס בייגלה (55 גרם)
  • 100 גרם חמאה

לפופקורן ובייגלה מצופים:

  • 3 כוסות פופקורן מוכן
  • כוס בייגלה
  • 200 גרם שוקולד חלב

למוס בלונדי קרמל מלוח:

  • 300 גרם שוקולד בלונדי קרמל מלוח
  • 150 מ״ל שמנת מתוקה
  • קורט מלח (לא אמרתי בסרטון אבל כדי להוסיף!)
  • 5 גרם ג׳לטין מושרה ב25 מ״ל מים
  • 600 מ״ל שמנת מתוקה (שאותה נקציף)

לגנאש:

  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 60 מ״ל שמנת מתוקה

אופצייה לקישוט- ספריי זהב אכיל, שלט לעוגה.

את כל התבניות והקישוטים אפשר להשיג בחנויות המתמחות באפייה (תחפשו בגוגל קרוב לבית שלכם)

אופן ההכנה:

  • נטחן פתיבר ובייגלה לאבקה. נוסיף חמאה מומסת ונערבב.
  • נניח את הרינג על משטח כלשהו עם נייר אפייה. נניח בפנים שקף ונדביק עם סלוטייפ.
  • נכניס פנימה את תערובת התחתית ונהדק הייטב (מה שימנע מהמוס לנזול)
  • נכין את הקראנץ׳ פופקורן ובייגלה:
  • נמיס שוקולד חלב במיקרו בפולסים של 30 שניות ונערבב עד שהכל נמס (חשוב לשים לב לא לשרוף את השוקולד)
  • נוסיף את הפופקורן והבייגלה ונערבב בסבלנות עד שהכל מצופה.
  • נשטח במגש עם נייר אפייה ונכניס למקפיא עד השימוש (אין צורך לטמפרר את השוקולד , העוגה תמיד במקרר/במקפיא והשוקולד לא ימס)

נכין את המוס:

  • נשרה את הג׳לטין 10 דקות במים.
  • נמיס במיקרו את השוקולד בלונדי + 150 מל שמנת מתוקה במיקרו כדקה וחצי ונערבב עד המסה מלאה.
  • נוסיף מלח ונערבב.
  • נמיס את הג׳לטין 10 שניות במיקרו ונוסיף לתערובת הבלונדי. נערבב טוב טוב.
  • נקציף במיקסר 600 מל שמנת מתוקה לקצפת רכה.
  • נעביר שליש מהקצפת לתערובת הבלונדי ונערבב בתנועות קיפול. נעביר את כל קרם הבלונדי לשאר הקצפת ונערבב עד לאיחוד.
  • נמזוג מחצית מהמוס על התחתית שלנו, ניישר ונכניס למקפיא ל20 דקות (את שאר המוס נשמור בטמפרטורת החדר בינתיים)
  • לאחר 20 דקות נשבור את הבייגלה והפופקורן לחתיכות ונוסיף מחצית מהם מעל המוס. נשפוך מעל את שאר המוס שחיכה בחוץ, ניישר ונכניס למקפיא ל6 שעות לפחות עד להקפאה מלאה.
  • נמיס שוקולד חלב ושמנת במיקרו ונערבב לאיחוד.
  • נחכה חצי שעה שהגנאש מעט יתקרר לטמפרטורת חדר.
  • נחלץ את העוגה וניצור טפטופים עם שקיץ זילוף:)
  • נקשט מעל עם שאר הפופקורן והבייגלה:)
  • אפשר להוסיף איזה קישוט שבא לכם:)
  • שומרים במקרר עד 5 ימים (לוקח לעוגה 4 שעות להפשיר במקרר)
  • או במקפיא עד חודש (אפשר להוציא מהמקפיא שעה וחצי לפני ההגשה להפשרה בטמפרטורת החדר

זהוווו תכינו ותהנו מלא

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן