ספיישל יום האהבה עם עוגה מושקעת במיוחד! עוגת שבר (fault line cake) שכבשה את העולם בשנתיים האחרונות😍
לעוגה בקוטר 16 גבוהה מאוד:
- 1 אבקה להכנת עוגת וניל של מימונס לסירופ סוכר
- כוס מים כוס סוכר מרתיחים ביחד עד שהסוכר נמס במים לקרם חמא
- 400 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 600 גרם אבקת סוכר
- 4 כפות חלב
- כפית מחית/תמצית וניל צבע מאכל ג׳ל ורוד
- מקציפים (עם וו גיטרה ולא וו הקצפה) את כל המרכיבים כ10 דקות עד לקבלת קרם תפוח ובהיר (שימו לב שאבקת הסוכר נמסה בקרם).
- חשוב מאוד- בזמן שעוטפים את העוגה ושמים אותה במקפיא- את הקרם שנשאר לא מכניסים למקרר אלא שומרים בטמפרטורת החדר (הוא מתקשה בקירור)
לקישוט:
- סוכריות לבבות של מימונס (יש בסופר😉)
- שימו לב- השתמשתי רקקק בחבילה אחת של תערובת עוגת וניל לכללל העוגה (קוטר 16) כדי לעשות קוטר 20 ומעלה – תכפילו כמויות.
- אפשר להחליף את הקרם חמאה בקרם פרווה משמנת צמחית או גלידן (על כל מיכל שמנת 2 כפות פודינג)
- שימו לב שיהיה לכם קשה יותר לעבוד עם קרם אחר שהוא לא קרם חמאה!
- קרם החמאה מתקשה במהירות אחרי רבע שעה ואז בשכבות האחרות הוא לא זז ונוח מאוד!
- לא סתם עושים עוגת שבר עם קרם חמאה- זו הסיבה.
- קצפת או גלידן- תצטרכו להקפיא בין שכבה לשכבה לפחות 45 דקות עד שהקרם קופא .
תהנו:)