עוגת גבינה חגיגית לחג השבועות ולכל מסיבה ויום הולדת! פשוט עוגה מושלממממת וחלומית, מבטיחה לכם שאם תעקבו אחר ההוראות תראו שזה ממש פשוט 🙂
המתכון לעוגה בקוטר 18 או 20 , גובה 8
מצרכים:
- (לפי כוס חד פעמי שקוף) 200 גרם חמאה חצי מומסת (30 שניות במיקרו)
- 3/4 כוס סוכר חום
- כפית תמצית וניל חצי
- כפית מלח
- 2 כוסות קמח לבן
- כוס שוקוצ׳יפס (אפשר גם בלי ואפשר גם תוספות שונות שאתם אוהבים)
אופן ההכנה:
- את הקמח במגש אפייה. נאפה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ10 דקות (כך יהיה לנו בצק בטוח לאכילה)
- נקרר לטמפרטורת החדר.
- במיקסר (או בקערה עם כף עץ) נערבל חמאה וסוכר חום.
- נוסיף וניל, מלח ונערבל כ10 דקות עד קבלת קרם חום בהיר (שהסוכר נמס בחמאה)
- נוסיף את הקמח ונערבל לקבלת פירורים גדולים (הבצק יוצא קרמי וזה בסדר!!!)
- לקראת סיום נשים את השוקוצ׳יפס (ששכחתי לציין זאת בסרטון😝)
- נרפד רינג בשקף ונסגור עם סלוטייפ. (אפשר גם תבנית קפיצית ולא חייב לשים שקף בתבנית קפיצית…)
- נהדק את בצק העוגיות לתחתית ולדופן (זה לא צריך להיות מדוייק , זה כל היופי;)
- נשמור קצת מהבצק בצד – ממנו עושים כדורים לקישוט:)
- נכניס למקפיא לרבע שעה.
למוס גבינה:
- 450 גרם גבינת שמנת נפוליאון (2 קופסאות)
- 4 כפות סוכר כפית תמצית/מחית וניל
- 10 גרם ג׳לטין (2 וחצי כפיות) מושרה ב50 מל׳ מים
- 750 מל שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
- 3 כפות פודינג וניל
- 3 כפות ממרח שוקולד
אופן ההכנה:
- נשרה את הג׳לטין במים כ10 דקות.
- בקערה נערבב את הגבינה עם סוכר ווניל.
- נחמם את הגלטין במיקרו 10 שניות ונוסיף לגבינה תוך כדי ערבוב מהיר.
- במיקסר נקציף את השמנת עם הפודינג למרקם יוגורט.
- נוסיף את הגבינות לשמנת ונערבב בתנועות קיפול.
- נוסיף ממרח ונערבב 5 סיבובים בלבד ליצירת דוגמת שיש.
- נמזוג את המוס על בצק העוגיות ונקפיא 6 שעות לפחות.
- נחלץ ונקשט השתמשתי לקישוט בצנטר m1.
- אחרי החילוץ אפשר לשמור את העוגה במקרר עד 5 ימים ובמקפיא עד 3 שבועות❤️
תהנווו מלאא וחג שבועות שמחחח❤️