עוגת מוס גבינה ובצק עוגיות

עוגת גבינה חגיגית לחג השבועות ולכל מסיבה ויום הולדת! פשוט עוגה מושלממממת וחלומית, מבטיחה לכם שאם תעקבו אחר ההוראות תראו שזה ממש פשוט 🙂

המתכון לעוגה בקוטר 18 או 20 , גובה 8

מצרכים:

  • (לפי כוס חד פעמי שקוף) 200 גרם חמאה חצי מומסת (30 שניות במיקרו)
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • כפית תמצית וניל חצי
  • כפית מלח
  • 2 כוסות קמח לבן
  • כוס שוקוצ׳יפס (אפשר גם בלי ואפשר גם תוספות שונות שאתם אוהבים)

אופן ההכנה:

  • את הקמח במגש אפייה. נאפה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ10 דקות (כך יהיה לנו בצק בטוח לאכילה)
  • נקרר לטמפרטורת החדר.
  • במיקסר (או בקערה עם כף עץ) נערבל חמאה וסוכר חום.
  • נוסיף וניל, מלח ונערבל כ10 דקות עד קבלת קרם חום בהיר (שהסוכר נמס בחמאה)
  • נוסיף את הקמח ונערבל לקבלת פירורים גדולים (הבצק יוצא קרמי וזה בסדר!!!)
  • לקראת סיום נשים את השוקוצ׳יפס (ששכחתי לציין זאת בסרטון😝)
  • נרפד רינג בשקף ונסגור עם סלוטייפ. (אפשר גם תבנית קפיצית ולא חייב לשים שקף בתבנית קפיצית…)
  • נהדק את בצק העוגיות לתחתית ולדופן (זה לא צריך להיות מדוייק , זה כל היופי;)
  • נשמור קצת מהבצק בצד – ממנו עושים כדורים לקישוט:)
  • נכניס למקפיא לרבע שעה.

למוס גבינה:

  • 450 גרם גבינת שמנת נפוליאון (2 קופסאות)
  • 4 כפות סוכר כפית תמצית/מחית וניל
  • 10 גרם ג׳לטין (2 וחצי כפיות) מושרה ב50 מל׳ מים
  • 750 מל שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן
  • 3 כפות פודינג וניל
  • 3 כפות ממרח שוקולד

אופן ההכנה:

  • נשרה את הג׳לטין במים כ10 דקות.
  • בקערה נערבב את הגבינה עם סוכר ווניל.
  • נחמם את הגלטין במיקרו 10 שניות ונוסיף לגבינה תוך כדי ערבוב מהיר.
  • במיקסר נקציף את השמנת עם הפודינג למרקם יוגורט.
  • נוסיף את הגבינות לשמנת ונערבב בתנועות קיפול.
  • נוסיף ממרח ונערבב 5 סיבובים בלבד ליצירת דוגמת שיש.
  • נמזוג את המוס על בצק העוגיות ונקפיא 6 שעות לפחות.
  • נחלץ ונקשט השתמשתי לקישוט בצנטר m1.
  • אחרי החילוץ אפשר לשמור את העוגה במקרר עד 5 ימים ובמקפיא עד 3 שבועות❤️

תהנווו מלאא וחג שבועות שמחחח❤️

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן