בקלאווה גבינה ופיסטוקים

מתכון בקלי קלות! כך תכינו בקלאווה מושלמת עם מילוי גבינה פיסטוקים ועם סירופ הסוכר תתקבל בקלאווה קלילה ולא מתוקה מידי! 10 דקות להכנה עצמה (ועוד 20 דקות בתנור) ויש לכם קינוח הכי מושלם שיש.

לבקלאווה:

  • חבילת בצק פילו קופסא מלית למאפים של השף הלבן או גבינת ריקוטה
  • 200 גרם פיסטוקים קלופים וקלויים 200 גרם חמאה מומסת

    לסירופ:
  • כוס סוכר כוס מים כפית מחית/תמצית וניל להגשה (אופצייה)
  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

  • במעבד מזון טוחנים את הפיסטוקים.
  • את המלית העברתי לשקית זילוף (לא חייב צנטר) זה ממש נוח! אפשר לשים את המלית גם עם כפית.
  • אני פותחת את כל חבילת דפי הפילו וחותכת לחצי את כל העלים.

מתחילים בהרכבה:

  • שמים עלה אחד על משטח העבודה,
  • מורחים אותו בחמאה- בנדיבותתתת מניחים מעל עלה פילו נוסף, מורחים גם אותו בחמאה.
  • מזלפים בקצה את המלית ומפזרים פיסטוקים צמוד למלית הגבינה.
  • מגלגלים גמה שיותר מהודק.
  • חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
  • מניחים בתבנית פיירקס או חד פעמית, בשלב הזה חותכים לגלילים בעזרת סכין חדה.
  • מורחים בחמאה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות 20-30 דקות עד שהבקלאווה שחומה ויפה.
  • מכינים את הסירופ סוכר- שמים הכל בסיר, מבשלים עד שהסוכר נמס והמים שקופים:)
  • שופכים את הסירופ מעל הבקלאווה בנדיבות רבה מקשטים בפיסטוקים ניתן לעשות צורת הגשה כמוני:) זילפתי את הקצפת על משטח ההגשה עם צנטר בצורת טיפה/עלה בתנועות זיגזג, בין השבילים מקשטים בפיסטוק שנשאר.
  • מניחים מעל את הבקלאווה וזה פשוט אלוהייייי לקחת מקל בקלאווה ולנגב בקצפת.

להתעלף. תהנו מלא, שירן❤️

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן