חלות ועוגות שמרים מבצק אחד

חלות ועוגות שמרים רכות ומדהימותת מבצק אחד ומושלם! המתכון הקבוע שאני עושה מאז בייק אוף- מתכון שלי ושל ליאן:)

לבצק:

מתאים ל2 חלות ו2 עוגות שמרים בגודל סטנדרטי ניתן לעשות חצי מתכון:)

  • 400 מל׳ מים (כוס ו3/4- מדידה)
  • חצי כוס סוכר
  • 50 גרם שמרים טריים (שימרית) או 2 כפות שמרים יבשים
  • קילו קמח ללחם (ניתן למצוא בסופרים, אפשר גם קמח רגיל)
  • 3 ביצים
  • 120 מל שמן (חצי כוס)
  • כף מלח

אופן ההכנה:

  • מערבבים כוס מים עם הסוכר והשמרים ומחכים 5 דקות.
  • מוסיפים קמח, ביצים ואת יתרת המים ולשים 8 דקות עד לקבלת בצק אחיד שמתנתק לגמרי מהקערה.
  • מוסיפים את השמן ולשים 8 דקות נוספות
  • מוסיפים מלח ולשים 2 דקות הלישה הכללית צריכה להיות בין רבע שעה ל20 דקות.
  • שימו לב לבדיקת הבצק בסרטון- כך בודקים רשת גלוטן בבצק:)
  • מתפיחים 45 דקות עד שהבצק מכפיל את הנפח (אין בעיה להתפיח לילה במקרר)
  • יוצרים צורות של חלות/ עוגות שמרים ניתן להוסיף לעוגות מה שאוהבים, למרות איזה ממרח שבא לכם:)

צורות:

  • לחלה 5 רצועות- כל רצועה 90 גרם
  • לחלת איקסים- 2 רצועות- כל רצועה 120 גרם
  • לקראנץ׳ שמרים- 400 גרם ל2 עוגות – כל עוגה 200 גרם.
  • את העוגות שמרים אני אוהבת לשים במקפיא 20 דקות לפני העיצוב כדי שהשוקולד יתייצב בפנים ותצא צורה מושלמת:) זה לגמרי לא חובה.
  • מתפיחים שוב את החלות והעוגות 30 דקות לפני כניסתם לתנור (עד להכפלת הנפח) מורחים בחלמון ומפזרים שומשום אופים על 180 מעלות בין 25 דקות ל40 דקות תלוי בגודל החלות;)
  • תבבדקו אחרי 25 דקות – החלות מוכנות שהןשחומות לגמרי:)
  • את עוגות השמרים אני אוהבת לחתוך לפרוסות ולשמור במקפיא וכל פעם להוציא חתיכה ולחמם.
  • אפשרי לשים סירופ סוכר (אני פחות אוהבת)

תהנו מלאאא שירן❤️

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן