חלות ועוגות שמרים רכות ומדהימותת מבצק אחד ומושלם! המתכון הקבוע שאני עושה מאז בייק אוף- מתכון שלי ושל ליאן:)
לבצק:
מתאים ל2 חלות ו2 עוגות שמרים בגודל סטנדרטי ניתן לעשות חצי מתכון:)
- 400 מל׳ מים (כוס ו3/4- מדידה)
- חצי כוס סוכר
- 50 גרם שמרים טריים (שימרית) או 2 כפות שמרים יבשים
- קילו קמח ללחם (ניתן למצוא בסופרים, אפשר גם קמח רגיל)
- 3 ביצים
- 120 מל שמן (חצי כוס)
- כף מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים כוס מים עם הסוכר והשמרים ומחכים 5 דקות.
- מוסיפים קמח, ביצים ואת יתרת המים ולשים 8 דקות עד לקבלת בצק אחיד שמתנתק לגמרי מהקערה.
- מוסיפים את השמן ולשים 8 דקות נוספות
- מוסיפים מלח ולשים 2 דקות הלישה הכללית צריכה להיות בין רבע שעה ל20 דקות.
- שימו לב לבדיקת הבצק בסרטון- כך בודקים רשת גלוטן בבצק:)
- מתפיחים 45 דקות עד שהבצק מכפיל את הנפח (אין בעיה להתפיח לילה במקרר)
- יוצרים צורות של חלות/ עוגות שמרים ניתן להוסיף לעוגות מה שאוהבים, למרות איזה ממרח שבא לכם:)
צורות:
- לחלה 5 רצועות- כל רצועה 90 גרם
- לחלת איקסים- 2 רצועות- כל רצועה 120 גרם
- לקראנץ׳ שמרים- 400 גרם ל2 עוגות – כל עוגה 200 גרם.
- את העוגות שמרים אני אוהבת לשים במקפיא 20 דקות לפני העיצוב כדי שהשוקולד יתייצב בפנים ותצא צורה מושלמת:) זה לגמרי לא חובה.
- מתפיחים שוב את החלות והעוגות 30 דקות לפני כניסתם לתנור (עד להכפלת הנפח) מורחים בחלמון ומפזרים שומשום אופים על 180 מעלות בין 25 דקות ל40 דקות תלוי בגודל החלות;)
- תבבדקו אחרי 25 דקות – החלות מוכנות שהןשחומות לגמרי:)
- את עוגות השמרים אני אוהבת לחתוך לפרוסות ולשמור במקפיא וכל פעם להוציא חתיכה ולחמם.
- אפשרי לשים סירופ סוכר (אני פחות אוהבת)
תהנו מלאאא שירן❤️