שכבות ריבת חלב

חיתוכיות שכבות ריבת חלב – הדבר הכי טעים ביקום. תזהרו להתמכרררר!

מצרכים לתבנית פיירקס (אתם יכולים לפי כל תבנית מרובעת או מלבנית שיש לכם- אתם מתאימים את הגודל):

  • 200 גרם חמאה רכה)
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 2 חלמונים
  • 125 גרם גבינה לבנה (מיכל אישי)
  • 3 וחצי כוסות קמח תופח (חצי קילו) או 3 וחצי כוסות קמח עם שקית אבקת אפייה.
  • צנצנת ריבת חלב

לגנאש:

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 150 מל׳ שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם עם הידיים) מערבבים חמאה + סוכר לתערובת אחידה. מוסיפים חלמונים וגבינה וממשיכים בערבול. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח. מערבלים ממש מעט עד לאיחוד, את סיום הלישה מסיימים עם הידיים.
  • אם הבצק קצת קשה- תוסיפו מעט מים ואם הוא רך מידי תוסיפו טיפה קמח.
  • מרדדים את הבצק על נייר אפייה למלבן ארוך ודק. מורחים שכבה דקה (לא לפוצץ!!!) של ריבת חלב ומקפלים את הבצק לחצי. מרדדים מעט בזהירות ומורחים שוב שכבה דקה של ריבת חלב. מקפלים שוב לחצי. בשלב הזה תכניסו את הבצק למקפיא לחצי שעה. תתאימו תבנית לבצק ותחתכו לגודל הרצוי (תאפו את השאריות ותזללו שיוצא מהתנור🤪)
  • אופים בתנור שחומם ל 170 מעלות חום עליון תחתון כ25 דקות עד שהבצק שחום ויפה! מקררים לטמפרטורת החדר.
  • ממיסים שוקולד ושמנת כדקה וחצי במיקרו. שופכים מעל הבצק ומיישרים. מכניסים למקרר לשעתיים ואז אפשר לחתוך ולאכול:)

אני קישטתי בקוקוס.

ניתן לשמור בקירור עד 6 ימים

תהנו מלאא❤️❤️❤️❤️

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: