פחזניות ואקלרים – מתכון בסיסי ומושלם לבצק רבוך

מתכון בסיסי ומהמם לבצק רבוך איתו אפשר להכין פחזניות, אקלרים וצ'ורוס

מצרכים (יצאו לי 7 פארי ברסט ו12 אקלרים):

  • 125 מ״ל מים (חצי כוס)
  • 125 מ״ל חלב (חצי כוס)
  • אפשר לשים רק מים לגרסת פרווה
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (או מחמאה לפרווה)
  • 5 גרם מלח (קורט)
  • 20 גרם סוכר (כף)
  • 150 גרם קמח לבן (כוס)
  • 210 גרם ביצים טרופות (3.5 ביצים m) בין 2.5-3.5 ביצים (במידה ויש לכם מידות אחרות של ביצים ואין לכם משקל)

אופן ההכנה:

  • מניחים בסיר את המים, החלב, החמאה, המלח והסוכר ומניחים מעל אש נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה.
  • מוסיפים מיד את כל הקמח בבת אחת.
  • מערבבים בעזרת כף רחבה במהירות את התערובת ומחזירים לאש נמוכה.
  • ממשיכים לערבב נמרצות 3 דקות נוספות.
  • מעבירים את התערובת לקערת המיקסר ומערבבים בעזרת וו גיטרה.
  • כשהתערובת מעט התקררה (בערך 5 דקות) מוסיפים כשליש מכמות הביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
  • חוזרים על הפעולה עד לסיום הוספת הביצים תוך תשומת לב לבצק ולמרקם שלו. שימו לב שהוא צריך להיות סמיך וקרמי בדיוק כמו בסרטון…
  • מכניסים לשק זילוף עם איזה צנטר שבא לכם:) השתמשתי בצנטר עגול חלק – ומזלפים.
  • שיטה מגניבה ליצירת עיגולים ישרים- טובלים רינג או כוס בקקאו ודופקים מעט על נייר האפייה. כך תראו את הסימון:)
  • הוספתי מעל שקדים- אפשר להוסיף כל אגוז, אפשר להשאיר בלי כלום.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות טורבו ל5 דקות ואז מורידים את הטמפרטורה ל175 מעלות לרבע שעה עד שהם שחומים מאוד. (תודה לניצני שלי על הטיפים המהממים, אין עליה❤️)

ממלאים במההה שבא לכם!

אני מילאתי בקצפת פשוטה:

  • 250 מל שמנת מתוקה
  • 2 כפות פודינג וניל
  • (הכמות הזו הספיקה לי כמעט לכל כמות הפחזניות)
  • לגנאש- 100 גרם שוקולד מריר + 100 מ״ל שמנת מתוקה – ממיסים כדקה במיקרו:)
  • שומרים במקרר עד 3 ימים, או במקפיא לפני המילוי- עד שבועיים:) ניתן לחמם לפני שממלאים

זהווווו!!! תכינו ותהנו מלא

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן