עוגת שבר – הלהיט שכבש את העולם

 

ספיישל יום האהבה עם עוגה מושקעת במיוחד! עוגת שבר (fault line cake) שכבשה את העולם בשנתיים האחרונות😍

לעוגה בקוטר 16 גבוהה מאוד:

  • 1 אבקה להכנת עוגת וניל של מימונס לסירופ סוכר
  • כוס מים כוס סוכר מרתיחים ביחד עד שהסוכר נמס במים לקרם חמא
  • 400 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 600 גרם אבקת סוכר
  • 4 כפות חלב
  • כפית מחית/תמצית וניל צבע מאכל ג׳ל ורוד
  • מקציפים (עם וו גיטרה ולא וו הקצפה) את כל המרכיבים כ10 דקות עד לקבלת קרם תפוח ובהיר (שימו לב שאבקת הסוכר נמסה בקרם).
  • חשוב מאוד- בזמן שעוטפים את העוגה ושמים אותה במקפיא- את הקרם שנשאר לא מכניסים למקרר אלא שומרים בטמפרטורת החדר (הוא מתקשה בקירור)

 

לקישוט:

  • סוכריות לבבות של מימונס (יש בסופר😉)
  • שימו לב- השתמשתי רקקק בחבילה אחת של תערובת עוגת וניל לכללל העוגה (קוטר 16) כדי לעשות קוטר 20 ומעלה – תכפילו כמויות.
  • אפשר להחליף את הקרם חמאה בקרם פרווה משמנת צמחית או גלידן (על כל מיכל שמנת 2 כפות פודינג)
  • שימו לב שיהיה לכם קשה יותר לעבוד עם קרם אחר שהוא לא קרם חמאה!
  • קרם החמאה מתקשה במהירות אחרי רבע שעה ואז בשכבות האחרות הוא לא זז ונוח מאוד!
  • לא סתם עושים עוגת שבר עם קרם חמאה- זו הסיבה.
  • קצפת או גלידן- תצטרכו להקפיא בין שכבה לשכבה לפחות 45 דקות עד שהקרם קופא .

 

תהנו:)

 

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: