עוגת סברינה חגיגית

עוגת סברינה נוסטלגית משודרגת

מצרכים לבצק: (כוס חד פעמי שתייה חמה)

  • 2 כוסות קמח
  • כף שטוחה שמרים יבשים
  • חצי כוס סוכר
  • 2/3 כוס חלב חמים / מים לפרווה
  • 3 ביצים
  • 100 גרם חמאה רכה/ מחמאה לפרווה
  • חצי כפית מלח
  • כפית תמצית וניל

לסירופ:

  • כוס מים
  • כוס סוכר
  • 2 חתיכות לימון
  • כפית תמצית וניל
  • צ׳ייסר של רום אמיתי (לא חובה)
  • כפית תמצית רום

לגנאש דובדבן (גם לא חובה אבל מוסיף המוןןן)

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 50 גרם מחית דובדבן (אפשר קנוי, אני טחנתי דובדבנים קפואים וסיננתי, השתמשתי במסונן)

לקצפת:

  • 250 מל שמנת מתוקה/צמחית
  • כף גדושה פודינג וניל
  • *אפשר גם קצפת קנוייה

אופן הכנה:

לבצק:

  •  מערבלים את היבשים (אפשר גם בלי מיקסר בקערה עם כף עץ) מוסיפים חלב, ביצים ומערבלים לאיחוד. מוסיפים את החמאה הרכה עד שהיא נעלמת בבלילה, מלח, תמצית וניל ומערבלים לתערובת חלקה.
  • נותנים לבלילה לתפוח כ45 דקות עד הכפלת הנפח. מערבבים ומוציאים את האוויר.
  • מעבירים לתבנית (השתמשתי בתבנית סיליקון קוטר 22, אפשר גם קוגלהוף רגילה רק לשמן אותה טוב, או תבנית פשוטה/רינג)
  • מתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.
  • אופים בתנור שחומם ל175 מעלות כ20 דקות עד שהסברינה שחומה ויפה. מצננים לגמרי לפני החילוץ מהתבנית.

לסירופ:

  • מערבבים הכל בסיר על אש בינונית עד שכל הסוכר נמס.
  • שופכים בהדרגה את הסירופ על הסברינה.

אפשר להכין גנאש- ממיסים את המרכיבים במיקרו , מקררים לטמפרטורת החדר ואפשר לשפוך מעל או לזלף:)

לקצפת:

  • מקציפים יחד שמנת ופודינג לקצפת יציבה:) מזלפים ונהנים:)

תהנווו

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: