עוגת דריפקייק נוטלה הכי טעימה שתאכלו בחיים😉😉😉 אם לא בא לכם להשקיע בדריפקייק – אפשר לעשות את העוגה גם בתבנית רגילה או חד פעמית או 2 אינגליש קייק ולעשות שכבה אחת של קרם מעל (500 מל שמנת + 4 כפות פודינג+2 כפות נוטלה) ולקשקש מעל עם נוטלה:)
מתכון לעוגת דריפקייק בקוטר 18 גובה 8 או קוטר 20 גובה 6:
מצרכים לבחושה:
- 100 גרם חמאה מומסת
- חצי כוס סוכר חום
- רבע כוס סוכר לבן
- 3 ביצים
- 3/4 כוס חלב
- 6 כפות נוטלה
- כוס וחצי קמח תופח (או קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפייה)
- שליש כוס קקאו
לסירופ סוכר:
- כוס מים
- כוס סוכר
- מרתיחים ביחד עד שהסוכר נמס במים ומקררים טיפונת (שיהיה חמים)
קרם למילוי:
- 500 מל שמנת מתוקה + 4 כפות פודינג וניל
- מחלקים ל3 קערות
- קערה אחת משאירים לבן
- קערה שנייה מוסיפים כפית נוטלה
- קערה שלישית מוסיפים 2 כפיות נוטלה:)
- כך ניצור גווני אומברה בתוך העוגה.
קרם לציפוי:
- 500 מל שמנת מתוקה
- 4 כפות פודינג וניל
- 2 כפות נוטלה (סך הכל במתכון- נצנצת נוטלה גדולה)
אופן ההכנה:
- נערבב את החמאה המומסת עם הסוכרים , נוסיף נוטלה, ביצים ונערבב.
- נוסיף חלב וקקאו ונערבב לסיום נוסיף את הקמח ונערבב לאיחוד.
- נעביר לתבניות אפייה משומנות (אפשר לשים מסביב נייר אפייה, זה יעזור בחילוץ)
- נאפה בתנור שחומם ל165 מעלות בערך 40 דקות עד שקיסם שנעץ יוצא עם פירורים לחים.
- נקרר את העוגות לטמפרטורת החדר (אפשר אפילו להכין יום לפני)
- נחתוך כל עוגה ל2 (כלומר נוצר 4 חלקים)
- נכין את הקרמים.
- נניח עוגה אחת, נרטיב בסירופ, נשים קרם לבן ונניח מעל עוד עוגה וכך הלאה עד שמרכיבים את כל העוגה.
- נצפה אותה בשאריות הקרם ונכניס למקפיא לשעה.
- נכין עוד קרם (כדאי להכין אותו ממש לפני שמצפים)
- נצפה את העוגה ציפוי עבה עם מלא קרם.
- נכניס למקפיא לפחות ל3 שעות לפני שעושים דריפ עם הנוטלה.
- מחממים את הנוטלה במיקרו ומעבירים לשקית זילוף מזלפים טפטופים:)
- את שאריות הקרם מזלפים מעל❤️
- שומרים במקרר עד 5 ימים… אפשר לשמור במקפיא עד שלושה שבועות ולהוציא למקרר 4 שעות לפני ההגשה.
תהנו מלאאאא ואל תשכחו שאם אתם עצלנים אפשר להכין אותה כמו עוגת שוקולד רגילה🤪🤪🤪🤪
אבל בתכלס אין לכם מה לעשות בבידוד אז תשקיעו😂💃🏻💃🏻💃🏻💃🏻