עוגיות חמאתיות, קראנצ'יות מבחוץ, רכות מבפנים – לאוהבי פקאן כמוניייי.
מצרכים ל30 עוגיות בינוניות:
- כוס חד פעמית שקופה 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (או מחמאה לפרווה)
- חצי כוס סוכר לבן
- כוס סוכר חום
- ביצה אחת XL
- כוס וחצי פקאן טחון (100 גרם)
- כוס וחצי קמח (150 גרם)
- חצי כפית אבקת אפייה
- 3/4 כוס שוקוציפס לבן
- 3/4 כוס שוקוציפס חלב/מריר
- שברי פקאן
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה מלח וסוכרים כ2 דקות.
- מוספים ביצה וממשיכים לאיחוד.
- מוספים פקאן, קמח , אבקת אפייה ומערבלים.
- לבסוף מוסיפים את השוקולדים ושברי הפקאן.
- התערובת צריכה להיות קרמית:)
- מכניסים למקפיא לשעה. מגלגלים לכדורים:) אם התערובת חוזרת להיות רכה – תחזירו למקפיא… חייב לגלגל מהר:) תשמנו ידיים וזה יעזור לכם:)
- אפשר להוסיף מעל עוד שוקולדים ופקאן
- מכניסים לתנור שחומם ל160 מעלות כ10 דקות טורבו- עד שהן שחומות מסביב ורכות במרכז:) לא נוגעים בהן עד שמתקררות.
- אפשר לזגג שוקולד מומס מעל לקישוט.
- רצוי לאכול כמה דקות אחרי שמוציאים מהתנור- הן שלמוווות
- שומרים עד 4 ימים בטמפרטורת החדר בכלי אטום
- אפשר להחליף את הפקאן בכל אגוז טחון אחר אפשר שלמור בכלי אטום לפני האפייה במקפיא ובכל פעם להוציא כמה עוגיות ולאפות.
- זמן האפייה יהיה כ15 דקות.
תהנווו❤️❤️❤️❤️