פאי בצורת פרח, הכי פשוט שיש! בלי שום כלים מיוחדים וממצרכים שיש לכולם בבית!
זמן הכנה כולל תנור – 40 דקות! מושלם לאירוח, מושלם לסופ״ש! הגיע הזמן שגם אתם תהנו ממנו!!!!!😍😍😍
מצרכים לתבנית בקוטר 20/22:
- 200 גרם חמאה רכה (מחמאה לפרווה)
- 100 גרם סוכר (חצי כוס)
- 2 חלמונים חצי כוס שמנת מתוקה (או חלב או מיץ תפוזים לגרסת פרווה)
- 3 וחצי כוסות קמח תופח (חצי קילו) או 3 וחצי כוסות קמח עם שקית אבקת אפייה.
- נוטלה או כל ממרח אחר
- אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם עם הידיים) מערבבים חמאה + סוכר לתערובת אחידה.
- מוסיפים חלמונים ושמנת וממשיכים בערבול.
- מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח. מערבלים ממש מעט עד לאיחוד, את סיום הלישה מסיימים עם הידיים.
- מקמחים את המשטח ואת הבצק ומרדדים לעובי 2 מ"מ (שימו לב שזה לא דק מידי אבל גם לא עבה)
- קורצים עיגולים (אפשר עם כוס או חותכן עיגול… אפשר בכל גודל שיש לכם, השתמשתי בקורצן בקוטר 5 ס״מ)
- מורחים על כל עיגול נוטלה (אפשר גם להשתמש בשקית זילוף אם זה יותר נוח לכם:)
- מקפלים לחצי ושוב לחצי. מניחים את העלים צמוד בתבנית בצורה מעגלית.
- אופים בתנור שחומם ל180 מעלות 25-35 דקות עד שהפאי מעט משחים (חום עליון תחתון בתנור)
- שומרים עד 4 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר (אפשר להקפיא עד שבועיים ולחמם בתנור)
תהנוווו:)