עוגת שמרים כדורים

הקינוחים האהוביייים עליי בחורף, בפוך זה גלידה! ועוגת שמרים!!!!! אחרי כמה וכמה נסיונות לעוגת שמרים מיוחדת, במרקם מושלם ועם מילוי ממכר – הגעתי למתכון הזה שבהחלט נכנס לרשימת המתכונים האהובים עליי!

מצרכים למילוי המושלםםםם:

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 100 מל׳ שמנת מתוקה או שמנת צמחית
  • ביצה

מצרכים לבצק: לפי כוס מדידה

  • כוס חלב פושר או מים
  • 25 גרם שמרים טריים (חצי שקית או חצי קובייה)
  • רבע כוס סוכר
  • ביצה אחת
  • 2 חלמונים
  • 4 וחצי כוסות קמח
  • 50 גרם חמאה או מחמאה מומסת
  • כפית מלח

אופן ההכנה:

  • מכינים את המילוי לפני הבצק (כמובן שאפשר לוותר על השלב ולהכין את המתכון עם נוטלה , לוטוס או ממרח אחר)
  • בקערה ממיסים במיקרו שוקולד ושמנת
  • מערבבים לאיחוד ומוסיפים ביצה
  • מערבבים היטב ומכניסים למקרר לחצי שעה
  • לאחר חצי שעה מזלפים טיפות על נייר אפייה ומקפיאים לשעה

מכינים את הבצק:

  • בקערת המיקסר (או עם הידיים) מערבבים חלב, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצה, חלמונים וקמח
  • לשים את הבצק 7 דקות. זה חשוב להתפתחות הגלוטן בבצק (מה שייצור לנו מרקם אוורירי ומושלם)
  • אחרי 7 דקות נוסיף את החמאה. לוקח לה זמן להתחבר לבצק וזה בסדר:)
  • לסיום מוסיפים מלח
  • הבצק אמור להיות מעט דביק
  • מעבירים לקערה משומנת ומשמנים את הבצק מלמעלה
  • מתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח
  • אם קר- ממליצה לחמם תנור ל50 מעלות, לכבות אותו ולאחר כמה דקות להכניס פנימה את הבצק יהיה לו נעים והוא יתפח מהר:)
  • מרדדים את הבצק לאחר התפיחה, קורצים עיגולים וממלאים כל עיגול בטיפת שוקולד שהכנו מראש. מכדררים לכדור
  • טובלים כל כדור בחמאה או שמן ואז מצפים בסוכר
  • מעבירים לתבנית אפייה (קוטר 22 או 24)
  • ושמים במרכז קופסת שימורים (שמרוקנים ומצפים בנייר אפייה:)
  • נותנים לכדורים לתפוח בתבנית כחצי שעה / 40 דקות
  • אופים בתנור שחומם ל180 מעלות כ40 דקות עד להשחמה יפה:)
  • אפשר לזגג מעל בשוקולד מומס:)

ממליצה לאכול אותה באותו הרגע! או להקפיא ולחמם בכל פעם חתיכה. היא פשוט מושלמת ברמות שאי אפשר לתאררר! תהנו❤️❤️❤️❤️

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן