הקינוחים האהוביייים עליי בחורף, בפוך זה גלידה! ועוגת שמרים!!!!! אחרי כמה וכמה נסיונות לעוגת שמרים מיוחדת, במרקם מושלם ועם מילוי ממכר – הגעתי למתכון הזה שבהחלט נכנס לרשימת המתכונים האהובים עליי!
מצרכים למילוי המושלםםםם:
- 150 גרם שוקולד מריר
- 100 מל׳ שמנת מתוקה או שמנת צמחית
- ביצה
מצרכים לבצק: לפי כוס מדידה
- כוס חלב פושר או מים
- 25 גרם שמרים טריים (חצי שקית או חצי קובייה)
- רבע כוס סוכר
- ביצה אחת
- 2 חלמונים
- 4 וחצי כוסות קמח
- 50 גרם חמאה או מחמאה מומסת
- כפית מלח
אופן ההכנה:
- מכינים את המילוי לפני הבצק (כמובן שאפשר לוותר על השלב ולהכין את המתכון עם נוטלה , לוטוס או ממרח אחר)
- בקערה ממיסים במיקרו שוקולד ושמנת
- מערבבים לאיחוד ומוסיפים ביצה
- מערבבים היטב ומכניסים למקרר לחצי שעה
- לאחר חצי שעה מזלפים טיפות על נייר אפייה ומקפיאים לשעה
מכינים את הבצק:
- בקערת המיקסר (או עם הידיים) מערבבים חלב, שמרים וסוכר. מוסיפים ביצה, חלמונים וקמח
- לשים את הבצק 7 דקות. זה חשוב להתפתחות הגלוטן בבצק (מה שייצור לנו מרקם אוורירי ומושלם)
- אחרי 7 דקות נוסיף את החמאה. לוקח לה זמן להתחבר לבצק וזה בסדר:)
- לסיום מוסיפים מלח
- הבצק אמור להיות מעט דביק
- מעבירים לקערה משומנת ומשמנים את הבצק מלמעלה
- מתפיחים כשעה עד הכפלת הנפח
- אם קר- ממליצה לחמם תנור ל50 מעלות, לכבות אותו ולאחר כמה דקות להכניס פנימה את הבצק יהיה לו נעים והוא יתפח מהר:)
- מרדדים את הבצק לאחר התפיחה, קורצים עיגולים וממלאים כל עיגול בטיפת שוקולד שהכנו מראש. מכדררים לכדור
- טובלים כל כדור בחמאה או שמן ואז מצפים בסוכר
- מעבירים לתבנית אפייה (קוטר 22 או 24)
- ושמים במרכז קופסת שימורים (שמרוקנים ומצפים בנייר אפייה:)
- נותנים לכדורים לתפוח בתבנית כחצי שעה / 40 דקות
- אופים בתנור שחומם ל180 מעלות כ40 דקות עד להשחמה יפה:)
- אפשר לזגג מעל בשוקולד מומס:)
ממליצה לאכול אותה באותו הרגע! או להקפיא ולחמם בכל פעם חתיכה. היא פשוט מושלמת ברמות שאי אפשר לתאררר! תהנו❤️❤️❤️❤️