כבר מלא זמן שאתם מבקשים מתכון לעוגת שוקולד בסיסית , טעימה ורכה שמתאימה לכל חגיגה וגם סתם ככה כשבא;) שמחתי לארח את שני קידר חברה שלי המהממת:)
העוגה שבסרטון בתבנית מלבנית 20*30
מתאימה גם לתבניות עגולות/מרובעות קוטר 22/24/26 ככל שהתבנית קטנה העוגה יותר גבוהה.
מצרכים:
- 100 גרם חמאה או מחמאה
- 100 גרם שוקולד מריר
- רבע כוס סוכר
- 3/4 כוס מים
- 3 כפות קקאו
- 5 חלמונים
- 5 חלבונים
- 3/4 כוס סוכר
- כוס קמח תופח
לגנאש:
- 150 מל׳ שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שוקולד חלב
- (לגנאש פרווה 200 גרם שוקולד מריר ו200 מל שמנת צמחית)
- אופן ההכנה:
- בסיר קטן נמיס חמאה. נוסיף שוקולד ונוריד לאש הכי נמוכה. נערבב להמסה מלאה, נוסיף סוכר, מים וקקאו ונערבב לאיחוד.
- נסיר מהאש וניתן לתערובת להתקרר מעט.
- נוסיף את החלמונים ונערבב היטב.
- במיקסר נקציף את החלבונים, ברגע שמתחיל להיווצר קצף נוסיף את הסוכר בהדרגה.
- נקציף לקצף יציב.
נוסיף את תערובת השוקולד ונפעיל את המיקסר לעיבוד קצר. נוסיף את הקמח התופח ונערבל שוב לכמה שניות. - נעביר את הבלילה לתבנית משומנת ונכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות כחצי שעה (שקיסם שננעץ יוצא יבש.)
- נקרר את העוגה לטמפרטורת החדר.
- נרתיח שמנת מתוקה נכבה את האש ונוסיף שוקולד. נשפוך את הגנאש על העוגה, נמרח ונקרר את העוגה להתייצבות הגנאש.
- נחתוך לקוביות ונוסיף מעל תוספות (איזה שבא לכםםם) זה החלק הכיפי ביותררררר!
תהנו מלא❤️ (ותכינו!!! חובה!!!)
ב❤️ שירן ושני:)