עוגת שוקולד מושלמת עם שני קידר

כבר מלא זמן שאתם מבקשים מתכון לעוגת שוקולד בסיסית , טעימה ורכה שמתאימה לכל חגיגה וגם סתם ככה כשבא;) שמחתי לארח את שני קידר חברה שלי המהממת:)

העוגה שבסרטון בתבנית מלבנית 20*30

מתאימה גם לתבניות עגולות/מרובעות קוטר 22/24/26 ככל שהתבנית קטנה העוגה יותר גבוהה.

מצרכים:

  • 100 גרם חמאה או מחמאה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • רבע כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • 3 כפות קקאו
  • 5 חלמונים
  • 5 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • כוס קמח תופח

לגנאש:

  • 150 מל׳ שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • (לגנאש פרווה 200 גרם שוקולד מריר ו200 מל שמנת צמחית)
  • אופן ההכנה:
  • בסיר קטן נמיס חמאה. נוסיף שוקולד ונוריד לאש הכי נמוכה. נערבב להמסה מלאה, נוסיף סוכר, מים וקקאו ונערבב לאיחוד.
  • נסיר מהאש וניתן לתערובת להתקרר מעט.
  • נוסיף את החלמונים ונערבב היטב.
  • במיקסר נקציף את החלבונים, ברגע שמתחיל להיווצר קצף נוסיף את הסוכר בהדרגה.
  • נקציף לקצף יציב.
    נוסיף את תערובת השוקולד ונפעיל את המיקסר לעיבוד קצר. נוסיף את הקמח התופח ונערבל שוב לכמה שניות.
  • נעביר את הבלילה לתבנית משומנת ונכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות כחצי שעה (שקיסם שננעץ יוצא יבש.)
  • נקרר את העוגה לטמפרטורת החדר.
  • נרתיח שמנת מתוקה נכבה את האש ונוסיף שוקולד. נשפוך את הגנאש על העוגה, נמרח ונקרר את העוגה להתייצבות הגנאש.
  • נחתוך לקוביות ונוסיף מעל תוספות (איזה שבא לכםםם) זה החלק הכיפי ביותררררר!

תהנו מלא❤️ (ותכינו!!! חובה!!!)

ב❤️ שירן ושני:)

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן