עוגת מספרים שכולההההה מנשיקות! זה כל כך טעים! וכל כך כיף להכנה!
עוגה מושלמת גם כשרה לפסח ואופצייה לפרווה:)
מצרכים:
- 3 חלבונים בטמפרטורת החדר
- כוס סוכר
- קורט מלח
- אפשר להוסף טיפת תמצית באיזה טעם שאוהבים!
- צבע מאכל ג׳ל (צבע מרוכז ולא מה שיש בסופר)
אופן ההכנה:
- מקציפים את החלבונים ואת המלח בקערת מיקסר נקייה! (אם יש בה טיפת שומן זה יהרוס את ההקצפה)
- כשנוצר קצף לבן – מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
- ממשיכים להקציף רבע שעה עד לקבלת מרנג דחוס ומסטיקי:)
- הדפסתי 3 מספרים קצת יותר קטנים מa4
- התערובת מספיקה ל2 מספרים גדולים ועוד נשאר קצת לנשיקות.
- אני ממניחה את המספרים על משטח ומעל כל מספר הנחתי ריבוע של נייר אפייה.
- תחילה אני מזלפת את המספרים עם צנטר חלק (אפשר גם בלי צנטר) וממלאה אותם לגמרי. מעבירה לתבנית אפייה בזהירות (המרנג יציב ואין מה לפחד)
- ושוב- מניחה קוביות של נייר אפייה על המספרים רק הפעם אני מזלפת עם צנטרים וצבעים שונים. אפשר לזלף איך שרוצים- רק חשוב לזלף צפוף ולהישאר בקווים.
- מכניסים לתנור ל90 מעלות (אני לא שמה טורבו כי זה ממש שובר לי את הנשיקות) כשעתיים (אם יש לכם זמן עדיף אפילו 3 שעות) שהן יתייבשו כמו שצריך.
לקרם:
- 120 גרם גבינת מסקרפונה (חצי קופסה) או גבינת סויה וניל לפרווה
- 250 מל שמנת מתוקה/צמחית
- כף גדושה פודינג וניל
אופן הכנה:
- מקציפים עד לקצפת יציבה (אבל לא מידי)
- מניחים את בסיס המספר ומזלפים מעליו את הקרם.
- אני הוספתי מעל נוטלה ואגוזים – אתם יכולים לשים פירות ושוקולדים ומה שבא לכם
- סוגרים עם הספרה היפה שהשקענו עליה😜
- ותדאאאאאם עוגת מספרים מנשיקות – מושלממממת לכל חגיגה!
- שומרים במקרר לאחר ההרכבה (אם אתם אוהבים שזה קראנצ׳י – תשמרו את הנשיקות בקופסה ותרכיבו גג שעתיים לפני ההרכבה, אני אוהבת שהנשיקות מתרככות במקרר אז אני מרכיבה לילה לפני עם הקרם)
אוהבת אתכם!!! תשתפו לחברים שלכם שיכינו איתכם❤️