סופגניות קלאסיות

סופגניות קלאסיות ומושלמות כמו בקונדיטוריה. עקבו אחר ההוראות ויצא לכם מושלםםםם!!

מצרכים:

  • 650 גרם קמח לבן
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 100 חמאה (לפרווה- מחמאה) 
  • 2 ביצים
  • כוס חלב (לפרווה-  מים)
  • אלכוהול 2 כפות (אפשר גם לוותר על זה)
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר (אפשר גם בידיים) מערבלים קמח, סוכר ושמרים. 
  • מוסיפים את הביצים, החלב והאלכוהול (האלכוהול לא חובה , אבל הוא ממש עוזר לאווריריות של הסופגניה ומונע משמן להיכנס ולהיספג פנימה) ומערבלים 2 דקות ומוסיפים את החמאה והמלח. 
  • לשים 10 דקות עד קבלת בצק רך ונח לעבודה (אם הוא מעט נוזלי אפשר להוסיף קמח, אם הוא מעט קשה אפשר להוסיף מעט מים) 
  • נותנים לבצק לתפוח כשעה עד להכפלת הנפח. 
  • לאחר ההתפחה מגלגלים לכדורים (אני אוהבת שהם קטנים ושווים בגודלם ושוקלת אותם כל כדור 35 גרם)
  • גזרתי קוביות של נייר אפייה ואני מניחה כל כדור על קוביית נייר, וזה על מנת לא להרוס את התפיחה של הכדורים בזמן המעבר לשמן. נותנים להם לתפוח שוב שעה. 
  • מטגנים את הכדורים בשמן חם על אש בינונית (חשוב מאוד שהשמן לא יהיה חם ויהיו בועיות קטנות מסביב לסופגניות) 
  • אני מטגנת כל פעם 3 כדורים ולא יותר כדי שהטמפרטורה של השמן לא תרד בהגזמה. רצוי לעשות נסיון ראשון עם כדור אחד ולראות אם הוא נאפה מבפנים. אם הוא שחום מבחוץ ובצקי מבפנים תורידו את עוצמת האש. 
  • מטגנים עם נייר האפייה (אל דאגה הוא משתחרר בשנייה) 2 דקות מכל צד. כשמניחים את הכדורים בשמן עושים זאת כשנייר האפייה פונה כלפי מעלה וה״קליפה״ שנוצרה היא זאת שנוגעת בשמן קודם. 
  • מוציאים על נייר סופג. נותנים להם להתקרר וממלאים במה שאוהבים.
  •  אני שמתי ממרח קינדר שהכנתי בעצמי (יש סרטון של זה פה בערוץ) 
  • מוסיפים אבקת סוכר 

וזהווווו💃🏻 באמת שהן יוצאות כמו ענןןןן אווריריות בטירוף!

סופגניות כדאי לאכול באותו היום אבל אפשר לשמור במקרר גם ליום למחרת.

אם הכנתם תשלחו לי תמונה באנסטגרם, תתייגו ואשתף!

חג שמחחחח אהובים❤️

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן