היוששש חברים❤️ לכל מי שאוהב מתכונים מהירים וכיפים – המתכון הזה בדיוק בשבילכם! עוגיות שושנים תפוחים, הכי יפות שיש ב10 דקות עבודה! לעצלנים במיוחד- אתם יכולים לעשות את אותה השיטה עם בצק שמרים עלים קנוי וזה יצא לכם מושלם!
מתכון ל10-15 יחידות:
- חותכים 2 תפוחים לעלי כותרת דקים כמה שאפשר.
- מעבירים לקערה עם מים + מיץ לימון (טרי או לימונית) ומכניסים למיקרו ל3 דקות:) התפוחים מתרככים וגמישים:)
לבצק:
- 100 גרם חמאה רכה (או מחמאה לפרווה)
- רבע כוס סוכר (50 גרם)
- חלמון אחד
- רבע כוס מיץ תפוחים/מיץ
- תפוזים/מים (60 מ״ל)
- 240 גרם קמח תופח (כוס + 3/4 כוס)
לזילוף:
- כל ממרח שאתם אוהבים אני זילפתי ריבת חלב ואפשר לוטוס לפרווה:)
- מערבלים חמאה וסוכר (אפשר במיקסר או בקערה עם כף) מוסיפים חלמון, מיץ ואת הקמח בהדרגה.
- מערבלים לקבלת בצק נוח. אם הוא דביק לכם תוסיפו מעט קמח, אם הוא מתפורר תוסיפו כף מים😉
- מרדדים על משטח מקומח, חותכים לפסי בצק.
- מזלפים מעל את ריבת החלב, מסדרים את התפוחים, מקפלים את שולי הבצק ומגלגלים לדוגמת פרח😍
- אופים על 175 מעלות 15-20 דקות עד שהם משחימים מעט.
- אוכלים אותם באותו היום:) ל
- מחרת הם מתרככים ופחות כיפים❤️ אפשר לשמור את הבצק במקרר לפני ההכנה ולהכין אותם לפני הערב חג;)
תהנו אהובייים חג שמחחחח😘