מריטוצוווווו או כמו שסבא בטו אומר ״מריטוטו״😂😂😂😂 לחמניית בריוש איטלקית במילוי קצפת:) קינוח מאוד מוכר ומבוקש באיטליה, ותחליף מושלם לסופגנייה לאלה שאוהבים סופגניות אפויות… החלטתי לנסות להכין בגרסה מטוגנת ויצא מושלםםםםםם במיוחד לחג!!!!!
מתכון למריטוצו – 18 יחידות- בריוש איטלקי במילוי קצפת, אפוי/מטוגן:
- 500 גרם קמח לחם (3 וחצי כוסות)
- 100 גרם סוכר (חצי כוס) כ
- ף שמרים יבשים
- 200 מל חלב (כוס, אפשר מים לפרווה)
- 30 גרם מייפל טבעי/דבש (2 כפות)
- ביצה 2 חלמונים
- 100 גרם חמאה רכה (מחמאה לפרווה)
- כפית מלח (8 גרם)
לסירופ סוכר:
- חצי כוס מים + חצי כוס סוכר
לקצפת:
- 500 מל שמנת מתוקה (שמנת צמחית לפרווה)
- חבילת פודינג וניל אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר נערבל את כל החומרים היבשים.
- נוסיף ביצים, מייפל וחלב ונמשיך בלישה כ5 דקות.
- נוסיף קוביות חמאה ומלח ונמשיך ללוש עוד 5 דקות נוספות.
- עביר לקערה משומנת מעט ונתפיח את הבצק עד הכפלת הנפח (כשעה וחצי) לאחר ההתפחה נוריד לבצק את האוויר.
- נחלק לכדורים (אם בא לכם לדייק- 50 גרם לכל כדור) נגלגל לכדורים מאורכים מעט, נניח על מגש האפייה, נכסה במגבת וניתן לבצק לתפוח שוב כשעה עד הכפלת הנפח.
- אם אופים את המריטוצו- נמרח מעל בחלמון ונכניס לתנור שחומם ל180 מעלות כ20 דקות.
- אם מטגנים- נחמם שמן ל170 מעלות (אם אין לכם מד חום פשוט שימו לב שהשמן לא חם מידי כדי שהם לא ישרפו מבחוץ וישארו בפנים בצק)
- נטגן 3 דקות מכל צד ונוציא על נייר סופג.
- נבשל את המים והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי.
- נבריש את המריטוצו האפויים בסירופ סוכר.
לקצפת:
- נקציף שמנת מתוקה ופודינג לקרם יציב.
- נעביר לשקית זילוף.
- נחתוך את המריטוצו במרכז (לא עד הסוף)
- נמלא בקרם וניישר עם סכין או פלטה.
- נפזר מעל אבקת סוכר.
בתיאבון:)