בדרך כלל ממלאים אותם בקרמים וקצפות, עלה לי רעיון לנסות לאפות בהם משהו😍 אז סופלה בתוך וופל😍 תקשיבוווו זה חלוםםםםם
לסופלה:
- 1 חבילה ג'וני- גלילי וופל למילוי
- 150 גרם שוקולד צ'יפס מריר מעולה 48%
- 150 גרם חמאה/ מחמאה לפרווה
- 2 ביצים
- 2 חלמונים
- 4 כפות סוכר
- 1 כף קקאו
- 2 כפות קמח למקל שוקולד לבן (לא חובה אם עושים פרווה)
- 100 גרם שוקולד לבן, מומס
לציפוי ועיטור:
- 100 גרם שוקולד צ'יפס מריר מעולה 48%, מומס
- 1 שקית ברס- אגוזי לוז מסוכרים
- נייר אפייה
אופן ההכנה:
- ממיסים שוקולד לבן במיקרו בפולסים של 30 שניות ומערבבים עד שהכל נמס.
- מעבירים לשקית זילוף וגוזרים פתח קטן.
- מזלפים פסים קצרים על גבי נייר אפייה ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.
הכנת הסופלה:
- ממיסים במיקרו שוקולד מריר וחמאה כדקה וחצי ומערבבים להמסה מלאה.
- מוסיפים ביצים וחלמונים ומערבבים במהירות.
- מוסיפים סוכר, קקאו וקמח ומערבבים לאיחוד.
- מעבירים את בלילת הסופלה לשקית זילוף וגוזרים פתח קטן.
- מצפים את גלילי הג׳וני בנייר כסף ומעמידים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מזלפים פנימה את תערובת הסופלה עד 1/2 גובה הגלילים. מכניסים בתוך כל גליל מקל שוקולד לבן ומזלפים עוד מבלילת הסופלה עד 3/4 גובה (חשוב מאוד לא לזלף עד הסוף כי אז הסופלה יגלוש מהגליל במהלך האפייה).
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, 8 דקות בדיוק.
- מחכים שיתקרר לטמפרטורת החדר ומסירים את נייר הכסף.
- ממיסים שוקולד מריר במיקרו בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה.
- מעבירים לכוס קטנה וצרה וטובלים כל גליל מ-2 הצדדים.
- מיד לאחר מכן טובלים באגוזים. רצוי לאכול באותו היום (שומרים בקופסה אטומה עד שלושה ימים במקרר או עד שבועיים במקפיא)
בתיאבוןןןן (: