פרלין למון ליים

לאוהבי קינוחים מרעננים ופרשים – המתכון הזה בולללל בשבילכם!
קוביות עדינות של פאי לימון בציפוי שוקולד לבן. בשיתוף ניצן קריבין חברה שלי המושלמת וזוכת בייק אוף עונה 1.

 

המתכון לרינג מלבני 20/10 או חמגשית חד״פ לבצק פריך:

  • 100 גרם חמאה
  • 140 גרם קמח
  • 50 גרם אבקת סוכר חלמון

 

לקרם:

  • 50 מל מיץ מליים/לימון ג
  • רידת ליים מליים אחד
  • 2 ביצים
  • חצי כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה

 

אופן ההכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מערבלים קמח ואבקת סוכר עם קוביות קטנות של חמאה.
  • ברגע שנוצר פירורים מוסיפים את החלמון ומערבלים עוד טיפונת לקבלת גושים, מסיימים ללוש ידנית.
  • מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי חצי ס״מ ומעבירים למקרר ל10 דקות.
  • אופים בתנור שחומם ל175 מעלות 10-12 דקות שהבצק שחום מעט.
  • קורצים בעזרת הרינג ברגע שהבצק יוצא מהתנור או- מניחים את החמגשית על הבצק החם וחותכים מסביב בעזרת סכין.
  • לא מרימים את הבצק עד שמתקרר לגמרי.

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים בסיר קטן ביצים, מיץ ליים/לימון , סוכר וגרידה.
  • מניחים על אש בינונית ומערבבים כל הזמן (לא עוצרים לרגע) עד שהקרם מסמיך.
  • ברגע שנוצר הסמכה מוציאים מהאש ומסננים (למקרה שנוצרו גושים בקרם) נותנים לקרם להתקרר טיפה שכשנוגעים הוא נעים ולא חם מידי.
  • בשלב הזה מוסיפים את החמאה בקוביות ומערבבים.
  • מניחים את הבצק הפריך בתבנית, שופכים מעל את קרם הלימון ומכניסים למקפיא ל4-5 שעות עד שמרגישים שהוא יציב.
  • מוציאים מהתבנית, חותכים לקוביות ומחזירים למקפיא.
  • בינתיים ממיסים 250 גרם שוקולד לבן במיקרו ומוסיפים לו 2 כפות שמן.
  • טובלים כל פרלין בשוקולד.
  • מניחים על נייר אפייה.
  • שומרים במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד שבועיים❤️

 

תהנווו💃🏻

 

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: