פיצה דונאטס

 

דונאטס אמריקאי זה החייםםםםםם בחו״ל לא צריך חג כדי לאכול דונאטס! זה קינוח נגיש ומבוקש, אבל כאן בארץ דונאטס וסופגניות זה הכיייי חנוכה!
קבלו מתכון לקינוח הקלאסי המנצח בעיצוב מגניבבבב וכיפייייי! פיצה דונאטס!

 

המתכון ל24 דונאטס / 3 פיצות קטנות (אפשר להכין חצי מתכון, אבל תאמינו לי שזה מחוסל תוך 5 דקות!) המתכון עם כוס מדידה אוניברסלית

 

לבצק:

  • 2 וחצי כפיות שמרים
  • כף סוכר
  • רבע כוס מים
  • 500 גרם קמח (חצי קילו, 4 כוסות פחות 5 כפות)
  • חצי כפית אבקת אפייה (מוסיף המון!)
  • חצי כוס סוכר (אומרת מראש שהבצק מתוק, מי שפחות אוהב שימו שליש כוס)
  • 3/4 כוס חלב (או מים לפרווה)
  • 2 ביצים
  • 1 חלמון
  • 50 גרם חמאה (או מחמאה לפרווה)
  • כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  • בקערה קטנה מערבבים שמרים עם סוכר ומים ומניחים בצד 5 דקות.
  • בקערת המיקסר (אפשר עם הידיים) שמים קמח, אבקת אפייה וסוכר.
  • מערבלים על מהירות נמוכה ומוסיפים את תערובת השמרים, חלב, ביצים וחלמון ומערבלים.
  • שהבצק כמעט מתאחד מוסיפים את החמאה (ממיסים אותה במיקרו מעט, חשוב שלא תיהיה חמה מאוד) ולשים את הבצק 8 דקות.
  • שימו לב- הבצק יכול לצאת שונה לכל אחד בהתאם לסוג הקמח, גודל הביצים וכו׳ לכן- אם אחרי 8 דקות הבצק יוצא נוזלי מידי- תוסיפו טיפה קמח, אם הוא קשה מידי תוסיפו מעט חלב. שימו לב למרקם שלו… הוא אמור לצאת דביק (כי אז הוא יוצא אוורירי וכיפי)
  • לאחר 8 דקות לישה מוסיפים כפית מלח.
  • לשים עוד 2 דקות. מעבירים לקערה מקומחת ומתפיחים כשעה וחצי עד הכפלת הנפח.
  • מורידים לבצק את האוויר.
  • חותכים ל2 חלקים.
  • עובדים עם קמח במשטח.
  • מרדדים כל חלק לעיגול יחסית עבה (ראו בסרטון) קורצים עיגול עם רינג בקוטר 22 (אם אין לכם רינג תניחו תבנית ותחתכו מסביב עם סכין) חותכים למשולשים עם גלגלת פיצה או סכין חדה:) מעבירים כל משולש לריבוע נייר אפייה שיקל עלינו בהרמת המשולשים לשמן.
  • מכסים במגבת ומתפיחים שוב שעה להכפלת נפח.
  • מטגנים את הדונאטס בשמן חם, שימו לב שהוא לא חם מידי, תעשו ניסיון על משולש אחד כדי לוודא שהבצק לא נשרף מבחוץ ומבפנים עדיין בצק (שמן על 160 מעלות אם יש לכם מד חום:)
  • מטגנים 2/3 דקות מכל צד להשחמה (מוציאים בזהירות את ניירות האפייה – הן משתחררים בקלות) אם לא ניהיה לכם פס לבן- זה כי הבצק לא תפח מספיק.
  • שימו לב שהוא מכפיל את הנפח. זה חשוב.
  • מעבירים לנייר סופג.

 

ציפויים:

  • גנאש שוקולד מריר- 100 גרם שוקולד מריר + 100 מ״ל שמנת מתוקה- ממיסים יחד במיקרו כדקה ומערבבים להמסה.
  • מצפים את הדונאטס שהגנאש חמים אבל לא חם מאוד. גנאש שוקולד לבן או רובי- 100 גרם שוקולד לבן/רובי + 50 מ״ל שמנת מתוקה – ממיסים באותו האופן👆
  • גנאש שוקולד חלב- 100 גרם שוקולד חלב +60 מ״ל שמנת מתוקה – ממיסים באותו האופן👆

 

מילויים:

  • השמתמשתי בממרחים מוכנים שקונים בחנויות אפייה. יש מלא מלא טעמים מגניבים ומיוחדים!!! אבל אפשר להשתמש גם בממרחים שיש בסופר כמו – נוטלה, חמאת בוטנים, ריבת חלב, לוטוס, ממרח אגוזים של השחר (שמזכיר קינדר!!!) אפשר למלא בריבת תות ובריבות אחרות… בקיצור – אין לזה סוףףףףף וזה פשוט כיף! אתם יכולים גם לצפות את הדונאטס עם ממרחים! פשוט להכניס את הממרח למיקרו ל20 שניות והוא הופך לנוזלי:) הדונאטס טעימים ב24 שעות שלאחר הטיגון, אם בא לכם לשמור אותם לכל השבוע ממליצה לכם להקפיא אותם כשהם מתקררים (להקפיא לפני המילוי וכל פעם למלא כשבא לכם לאחר הפשרה)

 

זהווווו תהנו מלאאאאאא😍

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: