מצרכים ל30 רוגלך (או 2 עוגות אינגליש קייק) :
- 600 גרם קמח (4 ורבע כוסות מדידה)
- כף וחצי שמרים יבשים
- חצי כוס סוכר (100 גרם)
- 2 ביצים L
- 180 מל מים (3/4 כוס)
- 70 מל שמן (שליש כוס)
- כפית תמצית וניל
- כפית שטוחה מלח
למלית:
- הכנתי אחת עם נוטלה, אחת עם ממרח שוקולד של מימונס (הוא פרווה וטעים)
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר עם וו לישה (אפשר עם הידיים) נערבל את החומים היבשים- קמח, סוכר ושמרים.
- נוסיף את הביצים, המים, השמן ותמצית הוניל ונמשיך לערבל כ8 דקות.
- לאחר 8 דקות נוסיף את המלח,
- נלוש עוד 2 דקות.
- נשמן את הקערה ואת הבצק וניתן לו לתפוח שעה /שעה וחצי – עד הכפלת הנפח.
- לאחר התפיחה נוציא את האוויר מהבצק. נחלק אותו ל2 (שיהיה לנו נוח)
- נרדד את הבצק למלבן ארוך. נמרח את הבצק בממרח השוקולד ונקפל את המלבן לחצי (קיפול לרוחב ולא לאורך)
- נרדד אחרי הקיפול מעט שהבצק נעשה מעט שקוף.
- נחתוך את השולים (לא לזרוק, אופים בסוף שאריות🤪)
- נחתוך את המלבן למשולשים ונגלגל כל משולש לרוגלך.
- נניח בתבניות אינגליש קייק אחד על השני , נכסה ונתפיח שוב כשעה. נמרח בחלמון ונכניס לתנור שחומם ל175 מעלות 17-25 דקות- העוגה מוכנה שהיא שחומה ויפה;)
- אני מוסיפה סירופ סוכר – חצי כוס סוכר+חצי כוס מים. מבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי. שמים את הסירופ כשהוא קר על עוגה חמה שיצאה מהתנור:)
תהנו😘😘😘😘😘