עוגת רוגלך

מצרכים ל30 רוגלך (או 2 עוגות אינגליש קייק) :

  • 600 גרם קמח (4 ורבע כוסות מדידה)
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • חצי כוס סוכר (100 גרם)
  • 2 ביצים L
  • 180 מל מים (3/4 כוס)
  • 70 מל שמן (שליש כוס)
  • כפית תמצית וניל
  • כפית שטוחה מלח

למלית:

  • הכנתי אחת עם נוטלה, אחת עם ממרח שוקולד של מימונס (הוא פרווה וטעים)

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר עם וו לישה (אפשר עם הידיים) נערבל את החומים היבשים- קמח, סוכר ושמרים.
  • נוסיף את הביצים, המים, השמן ותמצית הוניל ונמשיך לערבל כ8 דקות.
  • לאחר 8 דקות נוסיף את המלח,
  • נלוש עוד 2 דקות.
  • נשמן את הקערה ואת הבצק וניתן לו לתפוח שעה /שעה וחצי – עד הכפלת הנפח.
  • לאחר התפיחה נוציא את האוויר מהבצק. נחלק אותו ל2 (שיהיה לנו נוח)
  • נרדד את הבצק למלבן ארוך. נמרח את הבצק בממרח השוקולד ונקפל את המלבן לחצי (קיפול לרוחב ולא לאורך)
  • נרדד אחרי הקיפול מעט שהבצק נעשה מעט שקוף.
  • נחתוך את השולים (לא לזרוק, אופים בסוף שאריות🤪)
  • נחתוך את המלבן למשולשים ונגלגל כל משולש לרוגלך.
  • נניח בתבניות אינגליש קייק אחד על השני , נכסה ונתפיח שוב כשעה. נמרח בחלמון ונכניס לתנור שחומם ל175 מעלות 17-25 דקות- העוגה מוכנה שהיא שחומה ויפה;)
  • אני מוסיפה סירופ סוכר – חצי כוס סוכר+חצי כוס מים. מבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי. שמים את הסירופ כשהוא קר על עוגה חמה שיצאה מהתנור:)

תהנו😘😘😘😘😘

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: