עוגת רד וולווט קלאסית

ביקרתי השבוע בצ'יזקייק פקטורי וזה עשה לי חשק מטורף לעוגת רד וולווט עם גבינת שמנת. אז פשוט הכנתיייייי:):):):)

לעוגה:

  • 2 ביצים גודל L
  • כוס וחצי סוכר (זה לא יוצא ממש מתוק, אם אתם אוהבים מתוק אז 2 כוסות)
  • כוס וחצי שמן
  • כוס וחצי רוויון
  • לחומרים היבשים:
  • 3 כוסות קמח
  • כף אבקת קקאו

כפית סודה לשתיה

אפשר להוסיף קורט מלח, זה מוסיף ממש:)

אופן ההכנה:

  • בקערה מערבבים קמח, קקאו וסודה לשתיה.
  • בקערת המיקסר מקציפים ביצים עם סוכר בהדרגה. כשהקצף תפוח ובהיר מוסיפים כוס וחצי שמן בזרם דק. 
  • מוסיפים לסירוגין את היבשים ואת הרוויון.
  • מוסיפים צבע מאכל אדום בג'ל (מי שלא אוהב צבעי מאכל אפשר גם מיץ סלק:)
  • מעבירים לתבניות אפיה. השתמשתי ברינגים קוטר 22, אפשר להשתמש גם ב20.
  • ריפדתי בנייר אפיה כדי שיהיה קל לחלץ את העוגה.

לקרם:

  • 200 גרם חמאה
  • 400 גרם גבינת שמנת
  • 400 גרם אבקת סוכר מנופה (4 שקיות קטנות)
  • מקציפים את החמאה.
  • מוסיפים גבינת שמנת ואבקת סוכר וממשיכים להקציף עד לקצף לבן ותפוח.

מי שמעדיף קצפת יציבה יכול להקציף שמנת מתוקה ופודינג במקום החמאה.

לאחר קירור  מיישרים את העוגה ושומרים את השאריות לפירורים (לקישוט)

מצפים את העוגה בקרם ומקשטים בפירורים ובקישוטי בצק סוכר.

שומרים במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד 3 שבועות.

בתיאבון:)
תהנו, אוהבת
שירן:)

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: