עוגת קוקילידה ענקית ללא גלוטן

ללא ספק – זו עוגת החג שלי! 
אם אתם אוהבים שוקולד (אבל ממש אוהבים) זו לגמרי עוגה שאתם חייבים להכין!
2 מתכונים במתכון אחד! אפשר להכין כל מתכון בנפרד והם מעולים:)
עוגה מושלמת לכל השנה, גם ללא גלוטן וגם טעימה מאודדד גם בגרסת הפרווה.

עוגה בקוטר 18 או 20

*כוס= חד פעמי שקופה

מצרכים:

למוס:

  • 8 גרם ג׳לטין (2 כפיות שטוחות) מושרה ב40 מל׳ מים (חצי כוס חד״פ שקוף)
  • 200 גרם שוקולד מריר (ניתן להחליף גם לחלב או לבן)
  • 750 מל׳ שמנת מתוקה (3 מיכלים קטנים, או שמנת צמחית לפרווה) 
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • צ׳ייסר אספרסו או 2 כפיות קפה נמס

לעוגיות פאדג׳: 

  • 200 גרם שוקולד מריר (מריר בלבד) 
  • 80 גרם חמאה (לפרווה -מחמאה או מרגרינה)
  • 2 ביצים גודל L
  • כוס סוכר חום כהה 
  • כף קקאו
  • 2 כוסות קורנפלור
  • כוס שקדים טחונים (לא צריך לסנן, זה מוסיף שזה עם גושים:)
  • אפשר להוסיף שוקוצ׳יפס לבן/חום
  • 2 כפיות אבקת אפייה (לערבב עם הקורנפלור) 
  • לזיגוג מעל- שוקולד/צימקאו לבן מומס

אופן הכנת המוס:

  • מכינים רינג עטוף בתחתית בניילון נצמד ועם שקף. אפשר להשתמש גם בתבנית קפיצית אם אין רינג. 
  • משרים את הג׳לטין במים 10 דקות. 
  • ממיסים את השוקולד עם 250 מל׳ מהשמנת מתוקה במיקרו בערך דקה וחצי, מוספים את הקפה ומערבבים לאיחוד. 
  • ממיסים את הג׳לטין 10 שניות במיקרו ומוסיפים לתערובת השוקולד. 
  • מערבבים. 
  • מקציפים 500 מל׳ שמנת מתוקה עם 3 כפות אבקת סוכר למרקם יוגורט. 
  • מעבירים מעט מהקצפת לשוקולד ומערבבים לאיחוד על מנת להשוות טמפרטורה ומרקמים:)
  • מעבירים את כל השוקולד לקצפת ומערבבים בתנועות קיפול. 
  • מעבירים לתבנית ולמקפיא ל4 שעות לפחות. 

אופן הכנת העוגיות:

  • ממיסים שוקולד וחמאה. 
  • בקערה נפרדת מערבבים ביצים+סוכר חום עם מטרפה עד שניהיה טיפה קצף. 
  • מעבירים את תערובת השוקולד לביצים בהדרגה. 
  • מוסיפים קקאו, קורנפלור , אבקת אפייה ושקדים ומערבבים. 
  • מוסיפים שוקוצ׳יפס אם רוצים:)
  • מכניסים למקפיא להתייצבות (זה לוקח בערך חצי שעה) 
  • לוקחים מהתערובת ומניחים בין 2 ניירות אפייה. 
  • מרדדים וקורצים עם רינג.  (התערובת מספיקה ל2 עוגיות גדולות לקוקילידה ונשאר תערובת לעוד 8 עוגיות קטנות)
  • מכניסים לתנור ל180 מעלות כ20 דקות. 
  • לא נוגעים בעוגיות עד שמתקררות לגמרי!
  • אפשר לזגג אחרי הקירור שוקולד לבן או צימקאו לבן מעל, זה מוסיף יופי😉
  • מרכיבים- עוגייה, מוס , עוגייה:)
  • שומרים במקרר עד שבוע או במקפיא עד שבועיים. 

טעים בטירוףףףף , לא יפסיקו להחמיא לכם!!!

שיהיה חג פסח שמחחחח

תשלחו לי תמונות אם הכנתם!

אוהבת אתכם!

שירן❤️

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן