עוגת קדאיף מסקרפונה

עוגת קדאיף מטריפה, מושלמת לראש השנה ומושלמת לכל חגיגה! אפשר להחליף את הרימונים בפירות אחרים שאוהבים או אפילו בשוקולדים, קליק ועוד:)

 

מצרכים קוטר 18 או 20:

  • חצי חבילת שיערות קדאיף קפוא (225 גרם)
  • 80 גרם חמאה מומסת

חומרים לקרם:

  • 450 גרם גבינת מסקרפונה
  • 500 מל׳ שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפות פודינג וניל
  • כפית מחית/תמצית וניל
  • גרגירי רימון (מרימון אחד)

לסירופ סוכר:

  • כוס סוכר+כוס מים
  • מפרידים בקערה את שיערות הקדאיף יחד עם חמאה מומסת.
  • משמנים מחבת בחמאה.
  • מניחים את הרינג על המחבת ומפזרים פנימה את שיערות הקדאיף בצורה אחידה.
  • מטגנים על אש בינונית עד שהשוליים מוזהבים ואז הופכים בזהירות.
  • ששני הצדדים זהובים ויפים אפשר להוציא:)
  • חוזרים על הפעולה ליצירת 2 דיסקיות קדאיף.

לקרם:

  • נניח את גבינת המסקרפונה בקערת המיקסר ונערבב מעט.
  • נוסיף את אבקת הסוכר, השמנת המתוקה, פודינג ומחית וניל ונקציף הכל לקבלת קרם יציב. נ
  • ניח דיסקית קדאיף בתחתית רינג (שמונח על משטח כלשהו) או תבנית קפיצית.
  • נניח מסביב לרינג שקף (לא חובה , אפשר לחלץ גם עם מגבת ומים חמים)
  • נרטיב את הדיסקית בסירופ סוכר בעזרת מברשת (פשוט מבשלים בסיר את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס:)
  • ניצוק מחצית מהקרם על הקדאיף ונשטח.
  • נשים מעל שכבת רימונים וניצוק מעל את שאר הקרם.
  • לבסוף נניח את דיסקית הקדאיף השנייה, נהדק מעט בזהירות ונרטיב בסירופ סוכר (עם מברשת ולא לשפוך) נקפיא 4 שעות ונחלץ.
  • עדיף לשמור במקפיא ולהוציא החוצה שעה וחצי לפני ההגשה:)

תהנוווווו💃🏻

 

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: