עוגת עוגיות אמסטרדם מושחתת

עוגה חגיגית ומושקעת כי זה חובהההה שאתם כאלה מפרגנים ומהממים!!! מהמתכון הזה אפשר ליצור עוגיות אמסטרדם רגילותתת פשוט לגלגל לכדורים ולשים באמצע 2 קוביות שוקולד לבן! בגלל שאני חוגגת 40 אלף עוקבים ביוטיובבב אזזזז הפכתי את העוגיות לעוגה חגיגית!!!

מצרכים לעוגת עוגיות גבוהה בקוטר 16 או 18:

לגנאש המוקצף:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 250 מל׳ שמנת מתוקה
  • כפית מחית או תמצית וניל.

לעוגיות אמסטרדם:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
  • 150 גרם חמאה רכה
  • חצי כוס סוכר לבן (100 גרם)
  • חצי כוס סוכר חום דמררה (100 גרם)
  • 2 ביצים חלמון
  • חצי כוס קקאו כהה (50 גרם)
  • 2 וחצי כוסות קמח (לפי כוס מדידה- סך הכל 375 גרם)
  • 2 כפות קורנפלור (20 גרם)
  • 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה (10 גרם)
  • כפית מחית וניל
  • כפית קפה נמס (הוא לא מורגש ומוסיף המון)
  • חצי כפית מלח
  • חצי כוס שוקולד חלב קצוץ
  • חצי כוס שוקולד לבן קצוץ
  • פרלינים שוקולד לבן או קוביות שוקולד לבן למילוי העוגיות:)

אופן ההכנה:

  • מתחילים בגנאש המוקצף:
  • ממיסים במיקרו את המצרכים כדקה ומערבבים להמסה.
  • מכניסים למקרר ל3 שעות לפחות.

לעוגיות אמסטרדם : ( לא לשאול אותי למה זה שונה מהמתכונים האחרים שיש ברשת, זה המתכון שלי ומבטיחה לכם שהוא מהמם!)

  • ממיסים במיקרו שוקולד מריר עם 50 גרם חמאה כדקה ומערבבים לאיחוד.
  • במיקסר (או עם מיקסר ידני או עם קערה וכף עץ) מערבלים חמאה רכה עם סוכר לבן וסוכר חום עד למרקם קרמי.
  • מוסיפים את השוקולד המומס.
  • מוסיפים ביצים וחלמון ומערבלים לאיחוד.
  • מוסיפים את כל המרכיבים היבשים.
  • מערבלים מעט לאיחוד.
  • מוסיפים שוקולד חלב ולבן במיני מטבעות או פשוט לקצוץ.
  • מחלקים את הבצק ל3 כדורים (כל כדור נכנס בתבנית קוטר 16 או 18 אפשר גם חד פעמי!) כל כדור מחלקים ל2.
  • מהדקים את החצי הראשון בתבנית, מוסיפים מעל פרלינים או קוביות שוקולד לבן וסוגרים בחצי השני של הבצק.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כ20 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז יציב אבל רך, אם הכנתם עוגיות קטנות תאפו 8 דקות:
  • נותנים לעוגיות להתקרר לגמרי.
  • מקציפים את הגנאש שהתקרר ומרכיבים את העוגה כמו בסרטון;) אפשר להוסיף מעל קקאו:)
  • את הספריי זהב אפשר למצוא בחנויות שמתמחות באפייה ברחבי הארץ.
  • שומרים במקרר עד 4 ימים, מומלץ להרכיב לפני האכילה אבל זה לגמרי מושלםםםםם גם אחרי חימום במיקרו!

תהנו מלאאאא (:

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן