עוגה חגיגית ומושקעת כי זה חובהההה שאתם כאלה מפרגנים ומהממים!!! מהמתכון הזה אפשר ליצור עוגיות אמסטרדם רגילותתת פשוט לגלגל לכדורים ולשים באמצע 2 קוביות שוקולד לבן! בגלל שאני חוגגת 40 אלף עוקבים ביוטיובבב אזזזז הפכתי את העוגיות לעוגה חגיגית!!!
מצרכים לעוגת עוגיות גבוהה בקוטר 16 או 18:
לגנאש המוקצף:
- 200 גרם שוקולד לבן
- 250 מל׳ שמנת מתוקה
- כפית מחית או תמצית וניל.
לעוגיות אמסטרדם:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם חמאה
- 150 גרם חמאה רכה
- חצי כוס סוכר לבן (100 גרם)
- חצי כוס סוכר חום דמררה (100 גרם)
- 2 ביצים חלמון
- חצי כוס קקאו כהה (50 גרם)
- 2 וחצי כוסות קמח (לפי כוס מדידה- סך הכל 375 גרם)
- 2 כפות קורנפלור (20 גרם)
- 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה (10 גרם)
- כפית מחית וניל
- כפית קפה נמס (הוא לא מורגש ומוסיף המון)
- חצי כפית מלח
- חצי כוס שוקולד חלב קצוץ
- חצי כוס שוקולד לבן קצוץ
- פרלינים שוקולד לבן או קוביות שוקולד לבן למילוי העוגיות:)
אופן ההכנה:
- מתחילים בגנאש המוקצף:
- ממיסים במיקרו את המצרכים כדקה ומערבבים להמסה.
- מכניסים למקרר ל3 שעות לפחות.
לעוגיות אמסטרדם : ( לא לשאול אותי למה זה שונה מהמתכונים האחרים שיש ברשת, זה המתכון שלי ומבטיחה לכם שהוא מהמם!)
- ממיסים במיקרו שוקולד מריר עם 50 גרם חמאה כדקה ומערבבים לאיחוד.
- במיקסר (או עם מיקסר ידני או עם קערה וכף עץ) מערבלים חמאה רכה עם סוכר לבן וסוכר חום עד למרקם קרמי.
- מוסיפים את השוקולד המומס.
- מוסיפים ביצים וחלמון ומערבלים לאיחוד.
- מוסיפים את כל המרכיבים היבשים.
- מערבלים מעט לאיחוד.
- מוסיפים שוקולד חלב ולבן במיני מטבעות או פשוט לקצוץ.
- מחלקים את הבצק ל3 כדורים (כל כדור נכנס בתבנית קוטר 16 או 18 אפשר גם חד פעמי!) כל כדור מחלקים ל2.
- מהדקים את החצי הראשון בתבנית, מוסיפים מעל פרלינים או קוביות שוקולד לבן וסוגרים בחצי השני של הבצק.
- אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כ20 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז יציב אבל רך, אם הכנתם עוגיות קטנות תאפו 8 דקות:
- נותנים לעוגיות להתקרר לגמרי.
- מקציפים את הגנאש שהתקרר ומרכיבים את העוגה כמו בסרטון;) אפשר להוסיף מעל קקאו:)
- את הספריי זהב אפשר למצוא בחנויות שמתמחות באפייה ברחבי הארץ.
- שומרים במקרר עד 4 ימים, מומלץ להרכיב לפני האכילה אבל זה לגמרי מושלםםםםם גם אחרי חימום במיקרו!
תהנו מלאאאא (:



















