עוגת טירמיסו נשפכת

 

עוגת טירמיסו נשפכת המורכבת מעוגה בחושה וניל וקפה ושכבת קרם מסקרפונה עם אבקת קקאו! עוגה טעימהההההה ברמותתתת!!!

 

מצרכים לתבנית בקוטר 18 (אם אתם עושים בקוטר 24 – תכפילו כמויות) לעוגה הבחושה:

  • 3 ביצים
  • כוס סוכר (לפי כוס מדידה)
  • 200 גרם שמנת חמוצה (אפשר גם חלב או מיץ תפוזים)
  • כוס שמן
  • כפית מחית או תמצית וניל
  • כוס וחצי קמח תופח או
  • כוס וחצי קמח עם כפית וחצי אבקת אפייה
  • 2 כפיות קפה נמס + 2 כפות מים רותחים

 

לקרם מסקרפונה

  • : 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 50 גרם אבקת סוכר (חצי כוס) כ
  • פית מחית/תמצית וניל
  • 500 מל שמנת מתוקה
  • אבקת קקאו

 

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר נקציף 3 ביצים וברגע שהקצף מתחיל לעלות מוסיפים סוכר בהדרגה.
  • מקציפים 5 דקות עד לקבלת קצף בהיר מאוד.
  • מוסיפים שמנת חמוצה, שמן, וניל ומורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח התופח.
  • מערבלים מעט לאיחוד.
  • מעבירים רבע מהתערובת לקערה חדשה ומוסיפים את הקפה הנמס.
  • מערבבים לאיחוד.
  • מעבירים מחצית מהתערובת הלבנה לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה, מוסיפים מעל את תערובת הקפה ומעל את המחצי השנייה של התערובת הלבנה.
  • מערבבים מעט לדוגמת שיש.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ50 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
  • נותנים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שמכינים את הקרם.

 

לקרם:

  • מקציפים את הגבינה עם אבקת הסוכר ומחית הוניל עד שהיא קרמית ולא גושית.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים בהקצפה עד למרקם יוגורט (שימו לב לא להקציף יותר מידי!)
  • מרטיבים את העוגה בסירופ סוכר (כוס מים+כוס סוכר שמבשלים עד שהסוכר נמס)
  • שמים שקף מסביב לעוגה (ניתן לקנות מחנויות שמתמחות באפייה) ומדביקים מבחוץ עם דבק סלוטייפ.
  • שופכים מעל את הקרם ומיישרים מעט.
  • מוסיפים מעל אבקת קקאו:)
  • מרימים את השקף- ותדאםםםםםם עוגה מושלמת וכל כך טעימה!
  • שומרים במקרר עד 5 ימים.
  • אחרי ההרמה של השקף- אפשר לאחסן בהקפאה.

 

תהנו מלאאא אהובים😍😘

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן