עוגת טירמיסו נשפכת המורכבת מעוגה בחושה וניל וקפה ושכבת קרם מסקרפונה עם אבקת קקאו! עוגה טעימהההההה ברמותתתת!!!
מצרכים לתבנית בקוטר 18 (אם אתם עושים בקוטר 24 – תכפילו כמויות) לעוגה הבחושה:
- 3 ביצים
- כוס סוכר (לפי כוס מדידה)
- 200 גרם שמנת חמוצה (אפשר גם חלב או מיץ תפוזים)
- כוס שמן
- כפית מחית או תמצית וניל
- כוס וחצי קמח תופח או
- כוס וחצי קמח עם כפית וחצי אבקת אפייה
- 2 כפיות קפה נמס + 2 כפות מים רותחים
לקרם מסקרפונה
- : 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 50 גרם אבקת סוכר (חצי כוס) כ
- פית מחית/תמצית וניל
- 500 מל שמנת מתוקה
- אבקת קקאו
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר נקציף 3 ביצים וברגע שהקצף מתחיל לעלות מוסיפים סוכר בהדרגה.
- מקציפים 5 דקות עד לקבלת קצף בהיר מאוד.
- מוסיפים שמנת חמוצה, שמן, וניל ומורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח התופח.
- מערבלים מעט לאיחוד.
- מעבירים רבע מהתערובת לקערה חדשה ומוסיפים את הקפה הנמס.
- מערבבים לאיחוד.
- מעבירים מחצית מהתערובת הלבנה לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה, מוסיפים מעל את תערובת הקפה ומעל את המחצי השנייה של התערובת הלבנה.
- מערבבים מעט לדוגמת שיש.
- אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ50 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
- נותנים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שמכינים את הקרם.
לקרם:
- מקציפים את הגבינה עם אבקת הסוכר ומחית הוניל עד שהיא קרמית ולא גושית.
- מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים בהקצפה עד למרקם יוגורט (שימו לב לא להקציף יותר מידי!)
- מרטיבים את העוגה בסירופ סוכר (כוס מים+כוס סוכר שמבשלים עד שהסוכר נמס)
- שמים שקף מסביב לעוגה (ניתן לקנות מחנויות שמתמחות באפייה) ומדביקים מבחוץ עם דבק סלוטייפ.
- שופכים מעל את הקרם ומיישרים מעט.
- מוסיפים מעל אבקת קקאו:)
- מרימים את השקף- ותדאםםםםםם עוגה מושלמת וכל כך טעימה!
- שומרים במקרר עד 5 ימים.
- אחרי ההרמה של השקף- אפשר לאחסן בהקפאה.
תהנו מלאאא אהובים😍😘