פס גבינה אוראו ושוקולד! עוגה מדהימהההה וממכרת! הוזהרתם 🙂
המתכון לתבנית רינג 10×30
אפשר גם תבנית עגולה בקוטר 18:)
מתאים לאינגליש קייק חד פעמי (יש מצב שישאר לכם קצת תערובת לשים בכוסות:)
מצרכים:
לתחתית:
- 16 עוגיות אוראו עם הקרם
- 3 כפות גבינת שמנת (רצוי 30 אחוז, אבל גם עם 5 אחוז זה יעבוד)
לקרם בסיס:
- 225 גרם גבינת שמנת (השתמשתי בנפוליאון, אפשר כל גבינת שמנת)
- 2 כפות אבקת סוכר
- 500 מ״ל שמנת מתוקה
- 4 כפות פודינג וניל
תוספות:
- לקרם שוקולד חלב- 100 גרם שוקולד חלב מומס
- לקרם אוראו- 4 עוגיות אוראו מרוסקות גס
לגנאש:
- 100 מ״ל שמנת מתוקה
- 100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- במעבד מזון נטחן את עוגיות האוראו עם הקרם. נוסיף את גבינת השמנת ונטחן שוב עד לקבלת ממרח סמיך (אגב הוא מושלםםם כממרח אוראו, אפשר לשמור בצנצנת)
- נעביר לתבנית ונהדק לתחתית עם הידיים.
- נכניס למקפיא ובינתיים נכין את הקרם:
- במיקסר נקציף גבינת שמנת עם אבקת סוכר לאחידות. נוסיף את השמנת והפודינג ונקציף עד לקרם יציב מאוד.
- בקערה נמיס במיקרו שוקולד חלב בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד נמס לגמרי. נוסיף מחצית מהקרם הלבן ונערבב במהירות (ממש במהירות) בתנועות קיפול עד לאיחוד.
- במחצית השנייה של הקרם נוסיף עוגיות אוראו ונערבב (אפשר להוציא טיפה קרם לבן לשקית זילוף לקישוט- זה לא חובה)
- נמרח את קרם האוראו על התחתית בעזרת מרית וניישר, אם אתם עושים ברינג ובא לכם שזה יצא מדוייק ויפה – מנקים עם נייר את דפנות הרינג.
- מוסיפים מעל את קרם השוקולד ומיישרים, שוב מנקים את הדפנות.
- מעבירים למקפיא ובינתיים מכינים את הגנאש.
- במיקרו ממיסים שוקולד ושמנת כדקה ומערבבים לגנאש אחיד.
- שופכים על העוגה (בלי להמתין, כשהגנאש מוכן תשפכו על העוגה)
- אם עשיתם ברינג- מכניסים למקפיא ל5 שעות לפני החילוץ.
- אם עשיתם בתבנית חד פעמית אפשר להעביר למקרר לשעה והיא כבר מוכנה לאכילה.
- אחרי החילוץ- העוגה יכולה להיות במקרר ולא במקפיא (אפשר גם וגם, במקפיא היא נשמרת לאורך זמן…)
תכינו, תהנו מלאאא ואל תשכחו לתייג באינסטוש😍