ספינג׳ משודרג עם פיסטוק,
קריספי, אוורירי ומושלם לשולחן החג
מצרכים ל40 יחידות:
1 ק”ג קמח
50 גרם שמרים טריים שימרית
1/2 כוס סוכר
50 גרם נטורינה רכה
150 גרם פיסטוקים גרוסים
100 גרם מחית פיסטוק (לא חובה, זה מחזק את הטעם הפיסטוקי)
1 כפית מלח
3 ורבע (750 מ״ל) כוסות מים פושרים
2-3 ליטר שמן לטיגון
לציפוי:
50 גרם פיסטוק
כוס סוכר
אופן ההכנה:
בעקרת המיקסר שמים קמח ,סוכר ושמרים טריים ומערבבים, אין על שמרים טריים! גם נוחים לעבודה, התפיחה יותר טובה ומהירה, הטעם, הריח והמרקם, אל תוותרו על שמרים טריים.
מוסיפים פיסטוקים, נטורינה ומחית פיסטוק ומתחילים בעיבוד במיקסר עם וו לישה.
מוספים בזרם דק את המים, מוסיפים את המלח.
מעבדים את הבצק 15 דקות לקבלת בצק דביק מאוד על גבול הנוזלי
משאירים את הבצק בקערת המיקסר , משמנים את החלק העליון , ומכסים את הקערה עם ניילון נצמד. משאירים להתפחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח.
אחרי תפיחה ראשונה של הבצק מוציאים את האוויר, לשים מעט עם הידיים ומכסים שוב להתפחה שנייה.
מחממים שמן לטיגון , בין 160-170 מעלות, חשוב שהשמן לא יהיה חם מידיי כי אז הבצק יהיה מוכן מבחוץ ומבפנים ישאר בצק….ממליצה לעשות ניסיון עם ספינג׳ אחד כדי לראות שטמפרטורת השמן נכונה.
לאחר התפיחה השנייה עובדים עם ידיים משומנות, קורצים מהבצק כדור ופותחים חור במרכז בעזרת האצבעות ומעבירים ישירות לשמן
מטגנים 3 דקות מכל צד.
מכינים מראש סוכר פיסטוק (טוחנים יחד את הסוכר עם הפיסטוקים)
מוצאים את הספינג׳ על גבי רשת צינון, אחרי כל נגלה של טיגון טובלים בסוכר פיסטוק.
מגישים חם וטרי😍
תהנו מלאא וחג שמח❤️