מריטוצו

 

מריטוצוווווו או כמו שסבא בטו אומר ״מריטוטו״😂😂😂😂 לחמניית בריוש איטלקית במילוי קצפת:) קינוח מאוד מוכר ומבוקש באיטליה, ותחליף מושלם לסופגנייה לאלה שאוהבים סופגניות אפויות… החלטתי לנסות להכין בגרסה מטוגנת ויצא מושלםםםםםם במיוחד לחג!!!!!

 

מתכון למריטוצו – 18 יחידות- בריוש איטלקי במילוי קצפת, אפוי/מטוגן:

  • 500 גרם קמח לחם (3 וחצי כוסות)
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס) כ
  • ף שמרים יבשים
  • 200 מל חלב (כוס, אפשר מים לפרווה)
  • 30 גרם מייפל טבעי/דבש (2 כפות)
  • ביצה 2 חלמונים
  • 100 גרם חמאה רכה (מחמאה לפרווה)
  • כפית מלח (8 גרם)

 

לסירופ סוכר:

  • חצי כוס מים + חצי כוס סוכר

 

לקצפת:

  • 500 מל שמנת מתוקה (שמנת צמחית לפרווה)
  • חבילת פודינג וניל אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר נערבל את כל החומרים היבשים.
  • נוסיף ביצים, מייפל וחלב ונמשיך בלישה כ5 דקות.
  • נוסיף קוביות חמאה ומלח ונמשיך ללוש עוד 5 דקות נוספות.
  • עביר לקערה משומנת מעט ונתפיח את הבצק עד הכפלת הנפח (כשעה וחצי) לאחר ההתפחה נוריד לבצק את האוויר.
  • נחלק לכדורים (אם בא לכם לדייק- 50 גרם לכל כדור) נגלגל לכדורים מאורכים מעט, נניח על מגש האפייה, נכסה במגבת וניתן לבצק לתפוח שוב כשעה עד הכפלת הנפח.
  • אם אופים את המריטוצו- נמרח מעל בחלמון ונכניס לתנור שחומם ל180 מעלות כ20 דקות.
  • אם מטגנים- נחמם שמן ל170 מעלות (אם אין לכם מד חום פשוט שימו לב שהשמן לא חם מידי כדי שהם לא ישרפו מבחוץ וישארו בפנים בצק)
  • נטגן 3 דקות מכל צד ונוציא על נייר סופג.
  • נבשל את המים והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי.
  • נבריש את המריטוצו האפויים בסירופ סוכר.

 

לקצפת:

  • נקציף שמנת מתוקה ופודינג לקרם יציב.
  • נעביר לשקית זילוף.
  • נחתוך את המריטוצו במרכז (לא עד הסוף)
  • נמלא בקרם וניישר עם סכין או פלטה.
  • נפזר מעל אבקת סוכר.

 

בתיאבון:)

 

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: