מאפה שמרים פקאן

לבצק:

  • 3 וחצי כוסות קמח לבן (חצי קילו)
  • 4 כפות סוכר לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 140 מ"ל מים (חצי כוס ועוד 3 כפות)
  • 2 ביצים L
  • 100 גרם בלובנד מומסת (אפשר חמאה)
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל
  • 1 כפית שטוחה מלח דק

לקרם פקאן:

  • 200 גרם אגוזי פקאן
  • טבעיים, טחונים
  • ¾  כוס סוכר חום כהה
  • ¾  כוס סירופ מייפל טהור (200 גרם)
  • 1 כף גדושה קמח לבן
  •  1קורט מלח דק

להברשה:

  • 1חלמון L

סירופ סוכר:

  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס מים

אופן הכנה

1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה (אפשר עם הידיים) מערבלים את הקמח, הסוכר והשמרים.

2. מוסיפים את המים, הביצים , הבלו בנד, ומחית הוניל ולשים 8 דקות על מהירות בינונית. לקראת סיום הלישה מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות – הבצק יוצא מעט דביק ומתייצב בקירור, אל דאגה.

3. משמנים את פני הבצק בספריי שמן, מכסים את קערת הבצק במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר כ-40 דקות ומכניסים למקרר לשעה.

4. מכינים את קרם הפקאן בסמוך לרידוד הבצק (שהקרם לא יחכה הרבה זמן לבצק): טוחנים במעבד מזון דק את הפקאן. מוסיפים סוכר חום ומערבבים.

5. מוסיפים את המייפל ולבסוף את הקמח והמלח. מערבבים לאיחוד ועד לקבלת ממרח סמיך.

6. מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן ארוך ומורחים את קרם הפקאן.

7. מגלגלים את הבצק – בשלב הזה עדיף להכניס את הרול לחצי שעה במקפיא, אבל אם אין לכם סבלנות – אפשר לוותר על זה.

8. חותכים את הרול במרכז כך שיהיו לנו 2 חצאים. מגלגלים כל חצי לכיוון הנגדי ליצירת דוגמה.

9. מניחים על תבנית האפייה מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים חצי שעה.

10. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

11. מורחים את המאפים בחלמון ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות עד שהמאפה שחום ויפה.

12. מקררים לטמפרטורת החדר ומכינים סירופ סוכר: מרתיחים את הסוכר והמים עד שכל הסוכר נמס לגמרי. מורחים עם מברשת על המאפים.

13. שומרים את המאפים בטמפרטורת החדר עד 4 ימים. ניתן לשמור במקפיא ולחמם בשעת הצורך.

תהנו מלאא

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: