פאי לימון פיסטוק ושוקולד לבן – מרענן , קיצי, היסטרי במרקם מושלם! לא תפסיקו ליישר!
לבצק פריך שקדים:
100 גרם קמח
60 גרם שקדים טחונים
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
2 חלמונים
קורט מלח
כפית תמצית וניל
לקרם לימון שוקולד לבן:
2 ביצים L
70 מ״ל מיץ לימון
גרידת לימון מלימון אחד
80 גרם סוכר
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
50 גרם שוקולד לבן
לקרם פיסטוק:
500 מ״ל שמנת מתוקה
4 כפות פודינג וניל
כף אבקת סוכר
3 כפות מחית פיסטוק (30 גרם)
לקישוט – שברי מרנג , דפי זהב, פיסטוקים קלויים
אופן ההכנה:
לבצק – בקערת המיקסר עם וו גיטרה נערבל חמאה קרה עם קמח, שקדים , אבקת סוכר ומלח עד לתערובת פירורית. נוסיף את החלמונים והוניל ונערבל ממש מעט עד לקבלת גושי בצק גדולים. נסיים את הלישה עם הידיים.
נכניס את הבצק למקרר ל20 דקות.
נרדד את הבצק על משטח מעט מקומח, נניח את הבצק בתבנית פאי בקוטר 20 , נהדק את השוליים והתחתית ונסיר שאריות.
נחורר את התחתית.
נניח מעל נייר אפייה ו״משקולת״ שזה בעצם שעועית או אורז ונכניס לאפייה עיוורת בתנור שחומם ל170 מעלות כרבע שעה.
נוציא את נייר האפייה עם המשקולת ונחזיר לתנור ל10 דקות. נקרר לגמרי.
לקרם לימון- בסיר קטן נשים ביצים, מיץ לימון, גרידת לימון וסוכר ונבשל על אש בינונית עד להסמכה. חשוב להוציא בזמן כשהבלילה רק מתחילה להסמיך כדי למנוע גושי חביתה.
נסיר מהאש, נוסיף חמאה בקוביות קטנות ושוקולד לבן.
הערבב עד המסה מלאה.
נשפוך את הקרם על הקלתית שלנו.
נכניס לקירור לשעה לפחות.
לקרם פיסטוק- נקציף את כל המצרכים עד לקבלת קרם פיסטוק יציב. נעביר לשקית זילוף עם צנטר ״טיפה״
נזלף ונקשט בקישוטי שוקולד.
ניתן לשמור בקירור עד 5 ימים ובמקפיא עד חודש.
בתיאבון:)