טארט טופי ואגוזים

לבצק שקדים:

מתכון מהספר של רביבה וסיליה (מתאים ל2 טארטים בקוטר 20, אפשר פשוט להקפיא חצי בצק לפעם הבאה:)

  • 300 גרם קמח רגיל
  • 75 גרם שקדים טחונים
  • 75 גרם אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה טרופה

רוטב טופי לטארט אחד קוטר 20:

  • 100 גרם סוכר דמררה
  • 50 גרם סוכר חום כהה
  • 30 גרם חמאה
  • כף וחצי מייפל 
  • חצי כפית מחית וניל
  • קורט מלח
  • 90 מ״ל שמנת מתוקה (שליש כוס)
  • 170 גרם אגוזים (איזה שבא לכם, אנחנו שמנו פקאן, קשיו, פיסטוק ושקדים)

אופן ההכנה:

לבצק:

  •  נשים את כל החומרים היבשים והחמאה בקערת המיקסר עם וו גיטרה. 
  • נערבל עד קבלת פירורים. נוסיף את הביצה ונערבל ממש מעט רק עד לאיחוד. 
  • נכניס למקרר ל20 דקות. 
  • נרדד מחצית מהבצק  בין 2 ניירות אפייה ל4 מ״מ (פשוט שימו לב שזה לא עבה מידי ולא דק מידי) 
  • נכניס למקפיא ל5 דקות. 
  • נקרוץ עיגול עם רינג לטארט בקוטר 20 
  • ונחתוך רצועות ארוכות. נניח את הרצועות מסביב לרינג ונהדק. אפשר להשתמש גם בתבנית פאי רגילה, פשוט תניחו את כל הבצק על התבנית ותהדקו:) מחוררים את התחתית. 
  • נקבצ׳ץ׳ נייר אפייה. נניח מעל הטארט ונשים משקולת כלשהי (אנחנו שמנו שעועית, אפשר כל קטניות שבא לכם זה לא משנה)
  • נכניס לתנור 170 מעלות כ12 דקות. נוציא את המשקולת ונייר האפייה ונחזיר לתנור לעוד 5 דקות עד להזהבה של הקלתית. 
  • ניתן לה להתקרר.
  • נקלה אגוזים בתנור כ10 דקות.
  • כשהם מתקררים נניח על הקלתית (אפשר לקלות מראש לפני שמתחילים;)

נכין את הטופי:

  • בסיר קטן נשים את הסוכרים, וניל, מלח ומיפל. נבשל עד שהסוכר מתחיל לבעבע אבל לא נמס לגמרי. נערבב ממש מעט (ממש רק להזיז מעט את הסוכר)
  • שהסוכר חצי נמס (ולא לגמרי!) נוסיף את השמנת (תרתיחו אותה במקביל:) נערבב עד לקבלת תערובת חלקה. נבשל כ8 דקות להסמכה. נכבה את האש ונוסיף חמאה. 
  • נערבב להמסה. 
  • נקרר 10 דקות בטמפרטורת החדר ונשפוך על הקלתית עם האגוזים:) זהו:) נכניס למקרר ל4 שעות לפחות להתייצבות:)
  • קישטנו בקצפת- 250 מ״ל שמנת מתוקה מוקצפת עם כף פודינג וחצי כפית מחית וניל:)

תהנו מלאאאא😘 

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן