לבצק שקדים:
מתכון מהספר של רביבה וסיליה (מתאים ל2 טארטים בקוטר 20, אפשר פשוט להקפיא חצי בצק לפעם הבאה:)
- 300 גרם קמח רגיל
- 75 גרם שקדים טחונים
- 75 גרם אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה טרופה
רוטב טופי לטארט אחד קוטר 20:
- 100 גרם סוכר דמררה
- 50 גרם סוכר חום כהה
- 30 גרם חמאה
- כף וחצי מייפל
- חצי כפית מחית וניל
- קורט מלח
- 90 מ״ל שמנת מתוקה (שליש כוס)
- 170 גרם אגוזים (איזה שבא לכם, אנחנו שמנו פקאן, קשיו, פיסטוק ושקדים)
אופן ההכנה:
לבצק:
- נשים את כל החומרים היבשים והחמאה בקערת המיקסר עם וו גיטרה.
- נערבל עד קבלת פירורים. נוסיף את הביצה ונערבל ממש מעט רק עד לאיחוד.
- נכניס למקרר ל20 דקות.
- נרדד מחצית מהבצק בין 2 ניירות אפייה ל4 מ״מ (פשוט שימו לב שזה לא עבה מידי ולא דק מידי)
- נכניס למקפיא ל5 דקות.
- נקרוץ עיגול עם רינג לטארט בקוטר 20
- ונחתוך רצועות ארוכות. נניח את הרצועות מסביב לרינג ונהדק. אפשר להשתמש גם בתבנית פאי רגילה, פשוט תניחו את כל הבצק על התבנית ותהדקו:) מחוררים את התחתית.
- נקבצ׳ץ׳ נייר אפייה. נניח מעל הטארט ונשים משקולת כלשהי (אנחנו שמנו שעועית, אפשר כל קטניות שבא לכם זה לא משנה)
- נכניס לתנור 170 מעלות כ12 דקות. נוציא את המשקולת ונייר האפייה ונחזיר לתנור לעוד 5 דקות עד להזהבה של הקלתית.
- ניתן לה להתקרר.
- נקלה אגוזים בתנור כ10 דקות.
- כשהם מתקררים נניח על הקלתית (אפשר לקלות מראש לפני שמתחילים;)
נכין את הטופי:
- בסיר קטן נשים את הסוכרים, וניל, מלח ומיפל. נבשל עד שהסוכר מתחיל לבעבע אבל לא נמס לגמרי. נערבב ממש מעט (ממש רק להזיז מעט את הסוכר)
- שהסוכר חצי נמס (ולא לגמרי!) נוסיף את השמנת (תרתיחו אותה במקביל:) נערבב עד לקבלת תערובת חלקה. נבשל כ8 דקות להסמכה. נכבה את האש ונוסיף חמאה.
- נערבב להמסה.
- נקרר 10 דקות בטמפרטורת החדר ונשפוך על הקלתית עם האגוזים:) זהו:) נכניס למקרר ל4 שעות לפחות להתייצבות:)
- קישטנו בקצפת- 250 מ״ל שמנת מתוקה מוקצפת עם כף פודינג וחצי כפית מחית וניל:)
תהנו מלאאאא😘