לבצק:
מתאים ל2 חלות ו2 עוגות שמרים בגודל סטנדרטי ניתן לעשות חצי מתכון:)
- 400 מל׳ מים (כוס ו3/4- מדידה)
- חצי כוס סוכר
- 50 גרם שמרים טריים (שימרית) או 2 כפות שמרים יבשים
- קילו קמח ללחם (ניתן למצוא בסופרים, אפשר גם קמח רגיל)
- 3 ביצים
- 120 מל שמן (חצי כוס)
- כף מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים כוס מים עם הסוכר והשמרים ומחכים 5 דקות.
- מוסיפים קמח, ביצים ואת יתרת המים ולשים 8 דקות עד לקבלת בצק אחיד שמתנתק לגמרי מהקערה.
- מוסיפים את השמן ולשים 8 דקות נוספות
- מוסיפים מלח ולשים 2 דקות הלישה הכללית צריכה להיות בין רבע שעה ל20 דקות.
- מתפיחים 45 דקות עד שהבצק מכפיל את הנפח (אין בעיה להתפיח לילה במקרר)
מתכון למילוי בראוניז:
- 150 גרם שוקולד מריר
- גרם חמאה (אפשר מחמאה לפרווה) 100
- 2 ביצים
- 2 כפות אבקת סוכר
- כף קקאו
- 2 כפות קמח
- ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו. מוסיפים ביצים קרות (כדי שהתערובת שלנו תתקרר מהר ויהיה לנו נוח למרוח על הבצק)
- מוסיפים את הישבים ומערבבים הייטב.
- יוצרים 3 גלילים – מרדדים 3 חלקים מהבצק למלבן גדול, מורחים את קרם הבראוניז , מפזרים מעל שוקולד ומגלגלים לגליל. שמים במקפיא 20 דקות. חותכים כל גליל לחצי (זה אומר שיש לנו 6 חלקים) יוצרים 2 צמות מ3 רצועות:)
- מתפיחים שוב 45 דקות, מורחים חלמון, מכניסים לתנור 175 מעלות 17 דקות:)
- מורחים בסירופ סוכר – כשהשמרים חמים הסירופ צריך להיות קר, ואם השמרים קרים אז הסירופ צריך להיות חם:
- כוס סוכר+כוס מים- מבשלים עד שהסוכר נמס:)
- שומרים את החלות בראוניז בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים. ניתן לחתוך לפרוסות, להקפיא עד 3 שבועות ולחמם מתי שמתחשק:)
זהווו תהנו️ 🙂