חלת בראוניז מטריפה!

לבצק:

מתאים ל2 חלות ו2 עוגות שמרים בגודל סטנדרטי ניתן לעשות חצי מתכון:)

  • 400 מל׳ מים (כוס ו3/4- מדידה)
  • חצי כוס סוכר
  • 50 גרם שמרים טריים (שימרית) או 2 כפות שמרים יבשים
  • קילו קמח ללחם (ניתן למצוא בסופרים, אפשר גם קמח רגיל)
  • 3 ביצים
  • 120 מל שמן (חצי כוס)
  • כף מלח

אופן ההכנה:

  • מערבבים כוס מים עם הסוכר והשמרים ומחכים 5 דקות.
  • מוסיפים קמח, ביצים ואת יתרת המים ולשים 8 דקות עד לקבלת בצק אחיד שמתנתק לגמרי מהקערה.
  • מוסיפים את השמן ולשים 8 דקות נוספות
  • מוסיפים מלח ולשים 2 דקות הלישה הכללית צריכה להיות בין רבע שעה ל20 דקות.
  • מתפיחים 45 דקות עד שהבצק מכפיל את הנפח (אין בעיה להתפיח לילה במקרר)

מתכון למילוי בראוניז:

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • גרם חמאה (אפשר מחמאה לפרווה) 100  
  • 2 ביצים
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • כף קקאו
  • 2 כפות קמח
  • ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו. מוסיפים ביצים קרות (כדי שהתערובת שלנו תתקרר מהר ויהיה לנו נוח למרוח על הבצק) 
  • מוסיפים את הישבים ומערבבים הייטב. 
  • יוצרים 3 גלילים – מרדדים 3 חלקים מהבצק למלבן גדול, מורחים את קרם הבראוניז , מפזרים מעל שוקולד ומגלגלים לגליל. שמים במקפיא 20 דקות. חותכים כל גליל לחצי (זה אומר שיש לנו 6 חלקים) יוצרים 2 צמות מ3 רצועות:)
  • מתפיחים שוב 45 דקות, מורחים חלמון, מכניסים לתנור 175 מעלות 17 דקות:)
  • מורחים בסירופ סוכר – כשהשמרים חמים הסירופ צריך להיות קר, ואם השמרים קרים אז הסירופ צריך להיות חם:
  • כוס סוכר+כוס מים- מבשלים עד שהסוכר נמס:)
  • שומרים את החלות בראוניז בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים. ניתן לחתוך לפרוסות, להקפיא עד 3 שבועות ולחמם מתי שמתחשק:)

זהווו תהנו️ 🙂

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: