חיתוכיות קראנץ׳ ברולה – תחתית קראנצ'ית מטריפה, מוס ברולה מטורף! גן עדן זה פהההה!
כל התענוג הזה ללא גלוטן וגם כשר לפסח😊
מצרכים:
תבניות סיליקון קטנות בכל צורה או תבנית מלבנית (אינגליש קייק)
לתחתית:
- כוס ורבע פצפוצי אורז
- 150 גרם שוקולד חלב
- 25 גרם חמאה
- 2 כפות מחית נוגט/נוטלה/ממרח שאתם אוהבים
לקרם:
- 5 גרם ג׳לטין מושרה ב25 מל׳ מים
- 250 מל׳ שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר
- 3 חלמונים
- מחית/תמצית וניל
- 100 גרם שוקולד לבן
- 250 מל שמנת מתוקה נוספת להקצפה
אופן ההכנה:
- ממיסים שוקולד , ממרח וחמאה, מוסיפים את הפצפוצי אורז, מערבבים ומשטחים בתבנית אינגליש או בתבניות סיליקון אישיות.
- מכניסים למקפיא ובינתיים מכינים את הברולה:
- משרים את הג׳לטין בתוך המים 10 דקות.
- מרתיחים שמנת, סוכר ווניל עד לרתיחה
- מוסיפים בהדרגה על החלמונים תוך כדי ערבוב מהיר.
- מחזירים את כל התערובת לסיר – מערבבים כל הזמן על אש נמוכה עד להסמכה קלה (התערובת עדיין דיי נוזלית אבל כשאתם מרימים את הכף היא מצופה בשכבה דקה של קרם, חשוב לא לבשל יותר מידי כי תיהיה לכם חביתה!)
- מוציאים מהאש ושופכים על השוקולד הלבן, מחכים דקה ומערבבים להמסה מלאה של השוקולד.
- ממיסים את הג׳לטין 10 שניות במיקרו ומוסיפים לתערובת.
- נותנים לתערובת להתקרר טיפה (בינתיים תעשו כלים🤣)
- מקציפים שמנת מתוקה למרקם יציב אבל רך. מקפלים לתוך תערובת הברולה.
- מוזגים מעל התחתית ומקפיאים לפחות 4/5 שעות.
- מחלצים מהתבנית, אם עשיתם באינגליש קייק זה הזמן לחתוך למלבנים אישיים,
- שמים מעל סוכר חום דמררה (אפשר גם לבן)
- שורפים עם ברנר:)
- אם אין לכם ברנר- אין אפשרות לשרוף, אבל אפשר להכין גנאש שוקולד חלב- וזה גם היסטרי.
- 200 גרם שוקולד חלב- 150 מל שמנת מתוקה
- ממיסים יחד במיקרו ומוזגים מעל הקרם הקפוא.
- שומרים בקופסא במקפיא:) אם הכנתם עם גנאש- אפשר לשמור גם במקרר (עד 4 ימים) רצוי לשרוף כל פעם כשאתם אוכלים חתיכה:)
תהנו, אוהבת אתכם מלא!