בלונדיז ליים ופירות יער

הגרסה הלבנה של הבראוניז בתוספת ליים ופירות יער, בשיתוף פעולה עם ניצני הבסטי שלי:)

מצרכים לתבנית בקוטר 20 (השתמשנו ברינג 30/10)

לבלונדיז:

  • 80 גרם חמאה מומסת (או מחמאה לפרווה או 70 גרם שמן קוקוס)
  • 175 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
  • 2 ביצים
  • 2 כפות מיץ ליים + גרידה
  • כוס קמח (140 גרם)
  • פירות יער (לפי הטעם, שמנו 100 גרם)
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ (לגרסת הפרווה אפשר לוותר על השוקולד או להוסיף אגוזים)
  • לקראמבל:
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 100 גרם קמח (3/4 כוס)
  • 80 גרם חמאה קרה (מחמאה לפרווה)

אופן ההכנה:

  • מערבבים בקערה חמאה מומסת, סוכר, לימון, גרידת לימון וביצים עד לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים לאיחוד.
  • מוסיפים את השוקולד ומערבבים. מוסיפים את פירות היער ומקפלים 3 קיפולים בלבד (אם תערבבו הרבה כל הבלונדיז יהיה ורוד ולא בגוונים)
  • מעבירים לתבנית האפייה ומניחים בצד.
  • מכינים את הקראמבל: מערבבים את כל המצרכים יחד עם הידיים ( ממש מועכים את קוביות החמאה) עד שמתקבלים פירורים.
  • מפזרים את הפירורים מעל הבלונדיז.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ20-30 דקות עד שהבלונדיז מזהיבים מלמעלה (תבדקו כבר אחרי 20 דקות)
  • מקררים לגמרי לפני החיתוך (כדי שיצאו לכם קוביות מושלמות)
  • שומרים במקרר עד 5 ימים/ במקפיא עד 3 שבועות. 

תהנו מלא❤️❤️❤️❤️

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: