בחושה נוגט לוז

בחושה נוגט לוז – מצרכים לתבנית בקוטר 22 :

  • 5 חלבונים
  • קורט מלח
  • חצי כוס סוכר
  • כף פודינג וניל
  • 200 גרם יוגורט (או שמנת חמוצה או חצי כוס מיץ תפוזים לגרסת פרווה)
  • שליש כוס שמן
  • 5 חלמונים
  • חצי כוס סוכר
  • כוס וחצי קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות מחית פרלינה (אפשר כל ממרח אחר.. אמרתי בסרטון 2 כפות וזה טעות זה 2 כפיות)
  • אגוזי לוז קצוצים גס לפיזור מעל
  • אבקת סוכר לפיזור מעל:)

אופן ההכנה:

  • נפריד חלבונים וחלמונים, נקציף קודם את החלמונים ונוסיף חצי כוס סוכר, נמשיך להקציף עד קבלת קצף צהוב בהיר. 
  • נוסיף את השמן בהדרגה ותוך כדי ערבוב מהיר, נוסיף את היוגורט ונערבב , הוסיף קמח ואבקת אפייה ונערבב עד קבלת תערובת סמיכה. 
  • במיקסר נקציף 5 חלבונים עם מלח וחצי כוס סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף רך מאוד. 
  • נוסיף כף פודינג ונמשיך להקציף לקצף יציב. נקפל את תערובת החלבונים לתערובת הסמיכה ב3 פעמים עד לאיחוד (לא לקפל יותר מידי , רק עד שאחיד) נוציא מעט מהתערובת לקערה קטנה (4 כפות) נוסיף את הפרלינה ונערבב.
  • נעביר את התערובת הלבנה לתבנית משומנת (אני מורחת שמן עם מברשת ומנגבת את השמן טוב טוב עם נייר סופג, זו פעולה חשובהההה על מנת שהעוגה לא תצנח) שמים מעל את תערובת הנוגט ומשיישים. 
  • מוסיפים מעל אגוזים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות שעה ו5 דקות עם דלת סגורה!!! חשוב!!! לא לפתוח את התנור באפייה! היא תצנח!
  • זהו! היא יוצאת מושלמתתתת
  • מחכים שתתקרר ורק אזזז מחלצים עם סכין חדה:) שומרים בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה עד 5 ימים💃🏻

תהנו מלאאאאא בתיאבון❤️

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן