בחושה וניל וקפה מדהימה!

בחושה  וניל וקפה מדהימה על בסיס שמנת חמוצה שמעשירה את מרקם העוגה והופכת אותה לרכה במיוחד! יש גם גרסה פרווה מדהימה! בקיצור , עוגה לכל מצב רוח 🙂

מצרכים לעוגה בקוטר 22 או 2 אינגליש קייק:

  • 3 ביצים
  • כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (לא חובה אבל מוסיף!)
  • כוס שמן
  • 200 גרם שמנת חמוצה או מיץ תפוזים לפרווה
  • 2 כוסות קמח תופח או  2 כוסות קמח ושקית אבקת אפייה
  • 2 כפיות נס קפה מעורבבות ב2 כפיות מים רותחים

לגנאש (אופציונלי):

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה
  • חצי כפית קפה נמס

אופן ההכנה:

  • בקערת המיקסר מקציפים את הביצים (בלי להפריד) ומוסיפים סוכר בהדרגה. נוסיף סוכר וניל ונמשיך להקציף עד קבלת קצף תפוח ובהיר. נוריד את מהירות המיקסר ונוסיף את השמן בזרם דק, את השמנת החמוצה/מיץ תפוזים ולבסוף את הקמח. מרגע הוספת הקמח נערבב ממש מעט רק עד לאיחוד.
  • נעביר מעט מהבלילה ( שליש כוס) לקערה חדשה ונוסיף את הקפה נמס. נערבב הייטב.
  • נעביר את התערובת לתבנית משומנת מעט , נוסיף מעל את תערובת הקפה ונערבב ממש מעט לקבלת דוגמת שיש.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ45 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים את העוגה.
  • ניתן להוסיף גנאש קפה – ממיסים את כל המצרכים במיקרו בפולסים של 30 שניות ומערבבים עד שהתערובת נמסה ואחידה.
  • מזגגים מעל העוגה.
  • שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר עד 3 ימים (ללא הגנאש) או במקרר עד שבוע (אוכלים את העוגה בטמפרטורת החדר)

תהנו אהובים שלי!

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: