בואיקוס של סבתא מלכה ז״ל (אפוי/מטוגן)
מצרכים:
- 250 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
- 1 ביצה
- 100 גרם גבינה צפתית מגורדת
- 100 גרם גבינת פטה עיזים מגורדת
- 100 גרם בולגרית מעודנת מגורדת
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 3 כוסות קמח תופח (כוסות מדידה)
- חצי כפית מלח – ניתן להחליף את הגבינות לכל גבינה מגורדת שאתם אוהבים!!!
להגשה- שמנת חמוצה – מומלץ!!!
אופן ההכנה:
- בקערה שמים את כל המצרכים מלבד הקמח ומערבבים (אפשר במיקסר ואפשר ידנית)
- מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. שימו לב לא ללוש יותר מידי, רק עד לאיחוד.
- נותנים לבצק לנוח 10 דקות.
- מרדדים את הבצק לעובי של ס״מ וחצי וקורצים עיגולים (או כל צורה אחרת שבא לכם! אפשר להפעיל את הילדים ולהביא להם חותכני צורות😉)
- מטגנים בשמן עמוק בחום גבוהה בניגוד לסופגניות (180 מעלות אם יש מד חום)
- עד שמשחים. מוציאים על נייר סופג.
אם אתם רוצים לאפות- תמרחו מעל חלמון ותכניסו לתנור לרבע שעה בתנור שחומם ל180 מעלות:) אם אופים אפשר גם להקפיא אותם!!!
זולליםםם😍❤️