בואיקוס של סבתא מלכה ז"ל

בואיקוס של סבתא מלכה ז״ל (אפוי/מטוגן)

מצרכים:

  • 250 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
  • 1 ביצה
  • 100 גרם גבינה צפתית מגורדת
  • 100 גרם גבינת פטה עיזים מגורדת
  • 100 גרם בולגרית מעודנת מגורדת
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 3 כוסות קמח תופח (כוסות מדידה)
  • חצי כפית מלח – ניתן להחליף את הגבינות לכל גבינה מגורדת שאתם אוהבים!!!

להגשה- שמנת חמוצה – מומלץ!!! 

אופן ההכנה:

  • בקערה שמים את כל המצרכים מלבד הקמח ומערבבים (אפשר במיקסר ואפשר ידנית)
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. שימו לב לא ללוש יותר מידי, רק עד לאיחוד.
  • נותנים לבצק לנוח 10 דקות.
  • מרדדים את הבצק לעובי של ס״מ וחצי וקורצים עיגולים (או כל צורה אחרת שבא לכם! אפשר להפעיל את הילדים ולהביא להם חותכני צורות😉)
  • מטגנים בשמן עמוק בחום גבוהה בניגוד לסופגניות (180 מעלות אם יש מד חום)
  • עד שמשחים. מוציאים על נייר סופג.

אם אתם רוצים לאפות- תמרחו מעל חלמון ותכניסו לתנור לרבע שעה בתנור שחומם ל180 מעלות:) אם אופים אפשר גם להקפיא אותם!!!

זולליםםם😍❤️

שתפו את המתכון

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (: