רולדה מנומרת בסטייל:)
המתכון – רולדה אחת בתבנית תנור רגילה או 2 רולדות בתבניות תנור קטנות
מצרכים:
- 5 ביצים
- קורט מלח
- כוס סוכר
- כוס קמח + כפית אבקת אפייה (או קמח תופח)
*אפשר להוסיף כפית תמצית וניל
לקרם:
- 250 מל׳ שמנת מתוקה (מיכל קטן)
- כוס חלב
- 1 חבילת פודינג שוקו (80 גרם)
אופן ההכנה:
- מקציפים את הביצים (בלי להפריד) וקורט מלח.
- כשמתחיל להיווצר בועות גדולות נוסיף בהדרגה את הסוכר (אפשר להוסיף גם תמצית וניל תוך כדי ההקצפה)
- נקציף עד שהקצף בהיר, תפוח וסמיך (זה לוקח כמה דקות).
- נוסיף את הקמח (אם השתמשנו באבקת אפייה חשוב לערבב אותה עם הקמח ולא להוסיף אותה בנפרד) ונקפל את התערובת בעדינות.
- לדוגמת המנומר- מעבירים קצת מהתערובת ל2 קערות.
- בקערה 1- כפית קקאו וטיפת צבע מאכל ג׳ל שחור.
- בקערה 2 – חצי כפית קקאו וצבע מאכל ג׳ל כתום.
- בקערה הגדולה שמתי מעט צבע כתום לקבלת כתום בהיר. אם אתם לא אוהבים צבע מאכל אפשר להשאיר את רוב התערובת לבנה. זה גם יוצא יפה.
- הדפסתי דף מנומר (מי שיצירתי יכול גם בלי הדף הזה)
- הנחתי מעל נייר אפייה ועברתי על הקווים עם התערובת השחורה. נמלא את העיגולים בכתום הכהה ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ6 דקות.
- נוציא מהתנור ונשפוך מעל את כל התערובת הבהירה.
- נמרח בצורה אחידה ונחזיר לתנור ל180 מעלות 10 דקות.
- כשהרולדה יצאה מהתנור נקלף את נייר האפייה , נחתוך וניישר את הקצוות, נהפוך שוב (כשהכתמים כלפיי מטה) ונגלגל.
- נניח בצד ונכין את הקרם.
- לקרם- נקציף את כל המרכיבים לקצפת יציבה.
- נמרח על הרולדה בצורה אחידה ונגלגל.
- שומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד 3 שבועות.
בתיאבון😛❤️