רולדה מנומרת

רולדה מנומרת בסטייל:)

המתכון – רולדה אחת בתבנית תנור רגילה או 2 רולדות בתבניות תנור קטנות

מצרכים:

  • 5 ביצים 
  • קורט מלח
  • כוס סוכר
  • כוס קמח + כפית אבקת אפייה (או קמח תופח)

*אפשר להוסיף כפית תמצית וניל

לקרם:

  • 250 מל׳ שמנת מתוקה (מיכל קטן)
  • כוס חלב
  • 1 חבילת פודינג שוקו (80 גרם)

אופן ההכנה:

  • מקציפים את הביצים (בלי להפריד) וקורט מלח. 
  • כשמתחיל להיווצר בועות גדולות נוסיף בהדרגה את הסוכר (אפשר להוסיף גם תמצית וניל תוך כדי ההקצפה) 
  • נקציף עד שהקצף בהיר, תפוח וסמיך (זה לוקח כמה דקות). 
  • נוסיף את הקמח (אם השתמשנו באבקת אפייה חשוב לערבב אותה עם הקמח ולא להוסיף אותה בנפרד) ונקפל את התערובת בעדינות. 
  • לדוגמת המנומר- מעבירים קצת מהתערובת ל2 קערות. 
  • בקערה 1- כפית קקאו וטיפת צבע מאכל ג׳ל שחור. 
  • בקערה 2 – חצי כפית קקאו וצבע מאכל ג׳ל כתום. 
  • בקערה הגדולה שמתי מעט צבע כתום לקבלת כתום בהיר. אם אתם לא אוהבים צבע מאכל אפשר להשאיר את רוב התערובת לבנה. זה גם יוצא יפה. 
  • הדפסתי דף מנומר (מי שיצירתי יכול גם בלי הדף הזה)
  • הנחתי מעל נייר אפייה ועברתי על הקווים עם התערובת השחורה. נמלא את העיגולים בכתום הכהה ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ6 דקות. 
  • נוציא מהתנור ונשפוך מעל את כל התערובת הבהירה. 
  • נמרח בצורה אחידה ונחזיר לתנור ל180 מעלות 10 דקות. 
  • כשהרולדה יצאה מהתנור נקלף את נייר האפייה , נחתוך וניישר את הקצוות, נהפוך שוב (כשהכתמים כלפיי מטה) ונגלגל. 
  • נניח בצד ונכין את הקרם. 
  • לקרם- נקציף את כל המרכיבים לקצפת יציבה. 
  • נמרח על הרולדה בצורה אחידה ונגלגל. 
  • שומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד 3 שבועות.

בתיאבון😛❤️

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן