2 מתכונים בסרטון אחד!
עוגיות האלפחורס מושלמות וקלות להכנה + שידרוג לקרמבו אלפחורס מושלם! המתכונים ללא גלוטן! וכשרים לפסח!
המתכון- לבצק:
- 200 גרם חמאה
- 100 גרם אבקת סוכר (כוס)
- 2 ביצים L
- 5 כוסות קורנפלור + שקית אבקת אפייה (כוס חד פעמית חמה)
- כפית תמצית וניל
*אם התערובת עדיין קרמית אפשר להוסיף עוד קורנפלור, הבצק צריך להיות רך מאוד.
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר מערבלים חמאה ואבקת סוכר.
- מוסיפים את הביצים וממשיכים בעיבוד.
- מוסיפים קורנפלור בהדרגה ואת אבקת האפייה.
- מוסיפים תמצית וניל ומעבדים לבצק.
- מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות – 8 דקות בדיוק!
- לאחר שהעוגיות מתקררות ממלאים בריבת חלב וטובלים בקוקוס:)
למרנג:
- 2 חלבונים גודל m
- 3/4 כוס סוכר (125 גרם)
אופן ההכנה:
- שמים את החלבונים ואת הסוכר בקערה ומעבירים מעל סיר עם מים חמים (בן מארי)
- מערבבים את התערובת עד להמסת הסוכר (מרגישים שהתערובת הופכת מחלבונית לנוזלית יותר- זה השלב שמוציאים, חשוב לא להפסיק לערבב )
- מעבירים למיקסר ומקציפים 10 דקות.
- מרכיבים- מניחים עוגיה ומעליה מזלפים ריבת חלב. מזלפים מסביב את המרנג ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
- ממיסים במיקרו 200 גרם שוקולד לבן (בפולסים של 30 שניות ולערבב כל פעם)
- מוסיפים כף שמן ומערבבים.
- טובלים כל קרמבו בשוקולד 😛
- שומרים את הקרמבו במקרר, ואת עוגיות האלפחורס בקופסה בטמפרטורת החדר:) ובתיאבוןןן;)
תהנו, אוהבת מלא
שירן❤️