קרמבו מושלם

הקרמבו המושלם בהשראת שי גולן זוכה בייק אוף 1 ומלך הקרמבויים.
רצוי לשקול את כל המצרכים ולהשתמש במד חום לתוצאה מדוייקת. 
אם אין לכם – כתבתי גם אופציה איך ניתן להכין את הקרמבו😍

מצרכים:

  • 200 גרם סוכר (כוס וחצי חד פעמי שקוף)
  • 65 מל׳ מים (חצי כוס)
  • 80 גרם חלבון (2 חלבונים גודל XL, אם יש לכם קטנים תשימו 3)
  • כפית תמצית או מחית וניל

לעוגיות אוראו:

  • לשוקו- 100 גרם שוקולד מריר + כוס חלב/חלב סויה וניל
  • לציפוי – 100 גרם שוקולד חלב/מריר וכף שמן. 

אופן ההכנה:

  • בסיר קטן נביא לרתיחה סוכר+מים+מחית או תמצית וניל. 
  • נבשל על אש בינונית.
  •  כשהסירופ מגיע לטמפרטורה בין 107-110 מעלות נתחיל להקציף במיקסר את החלבונים. (אם אין לכם מדחום- מבשלים את הסוכר והמים עד לקבלת בועות צפופות ואז מפעילים את המיקסר)
  • ממשיכים לבשל את הסוכר עד ל117 מעלות (אם אין לכם מדחום- קחו טיפה מהסירופ עם כף ושימו בכוס מים קרים. אם הסוכר התגבש- הסירופ מוכן. אם לא- תנו לו עוד דקה ותנסו שוב:) 
  • מסירים מהאש וישר שופכים את הסירופ לחלבונים תוך כדי הקצפה (עדיין במהירות בינונית) בזרם דק. 
  • ממשיכים בהקצפה כרבע שעה עד לקבלת מרנג קרמי יציב ומבריק!
  • מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול חלק (אפשר גם בלי צנטר) ומזלפים על עוגיות האוראו. 
  • אפשר לצפות אותם בשוקולד מומס:)

לקרמבו שוקו:

  • מזלפים לתוך כוס. 
  • מכינים שוקו במיקרו עם השוקולד והחלב. 
  • שופכים את השוקו החם לתוך הכוס עם הקרמבו, לוקחים ביס ראשון ומערבבים. הכי טעים בעולם. אמלה. 

מקווה שנהנתםםם

תכנסו לאנסטגרם של שי ותתמכרו @shygolan
אוהבת אתכם

שירן❤️

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן