הקרמבו המושלם בהשראת שי גולן זוכה בייק אוף 1 ומלך הקרמבויים.
רצוי לשקול את כל המצרכים ולהשתמש במד חום לתוצאה מדוייקת.
אם אין לכם – כתבתי גם אופציה איך ניתן להכין את הקרמבו😍
מצרכים:
- 200 גרם סוכר (כוס וחצי חד פעמי שקוף)
- 65 מל׳ מים (חצי כוס)
- 80 גרם חלבון (2 חלבונים גודל XL, אם יש לכם קטנים תשימו 3)
- כפית תמצית או מחית וניל
לעוגיות אוראו:
- לשוקו- 100 גרם שוקולד מריר + כוס חלב/חלב סויה וניל
- לציפוי – 100 גרם שוקולד חלב/מריר וכף שמן.
אופן ההכנה:
- בסיר קטן נביא לרתיחה סוכר+מים+מחית או תמצית וניל.
- נבשל על אש בינונית.
- כשהסירופ מגיע לטמפרטורה בין 107-110 מעלות נתחיל להקציף במיקסר את החלבונים. (אם אין לכם מדחום- מבשלים את הסוכר והמים עד לקבלת בועות צפופות ואז מפעילים את המיקסר)
- ממשיכים לבשל את הסוכר עד ל117 מעלות (אם אין לכם מדחום- קחו טיפה מהסירופ עם כף ושימו בכוס מים קרים. אם הסוכר התגבש- הסירופ מוכן. אם לא- תנו לו עוד דקה ותנסו שוב:)
- מסירים מהאש וישר שופכים את הסירופ לחלבונים תוך כדי הקצפה (עדיין במהירות בינונית) בזרם דק.
- ממשיכים בהקצפה כרבע שעה עד לקבלת מרנג קרמי יציב ומבריק!
- מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול חלק (אפשר גם בלי צנטר) ומזלפים על עוגיות האוראו.
- אפשר לצפות אותם בשוקולד מומס:)
לקרמבו שוקו:
- מזלפים לתוך כוס.
- מכינים שוקו במיקרו עם השוקולד והחלב.
- שופכים את השוקו החם לתוך הכוס עם הקרמבו, לוקחים ביס ראשון ומערבבים. הכי טעים בעולם. אמלה.
מקווה שנהנתםםם
תכנסו לאנסטגרם של שי ותתמכרו @shygolan
אוהבת אתכם
שירן❤️