עוגת בורקיטס בהשראת עוגת הרוגלך למפורסמת! כל כך טעיםםםם שכבות של בצק וגבינות קל להכנה לא חייב מיקסר! בקיצור למה אתם מחכיייים? לכו להכין:)
מצרכים לתבנית בקוטר 20 או 22 (36 יחידות בורקיטס) :
- 500 גרם קמח (3 ורבע כוסות)
- 200 גרם חמאה רכה
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 200 מל שמנת חמוצה (מיכל אחד או 200 גרם גבינה לבנה)
- רבע כוס מים (לפי כוסות מדידה)
- חצי כפית מלח – לא חובה בכלל, רק למי שאוהב שזה מלוח)
למלית:
- 250 גרם גבינת ריקוטה 5 אחוז
- 100 גרם בולגרית מעודנת מגורדת (השתמשתי בקוביות בולגרית מעודנת)
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת בין השכבות- גבינה צהובה מגורדת (100 גרם יספיק)
להברשה:
- חלמון + מעט מים שומשום, קצח (שומשום שחור)
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר נערבל את כל המצרכים יחד עד קבלת בצק חלק (לא חייב מיקסר, אפשר עם הידיים) הזהרו מערבול יתר, זה הורס את פריכות הבצק.
- עוטפים בניילון נצמד.
- מעבירים למקרר לשעה לפחות (שעתיים שלוש זה גם סבבה) מערבבים את כל מצרכי המלית ביחד. הכי קל:)
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של ס"מ אחד, מקמחים גם מלמעלה (חילקתי את הבצק ל2 שיהיה נוח לרדד)
- קורצים עיגולים עם חותכן או כוס (השתמשתי בחותכן קוטר 6) ממלאים כל עיגול בכפית מהמלית.
- סוגרים ומהדקים טוב טוב.
- מורחים בחלמון ומפזרים מעל שומשום.
- חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק.
- מסדרים את הבורקיטסים בתבנית מרובעת או מלבנית (שמתי 6 בכל טור) מפזרים מעל גבינה צהובה ומסדרים מעל עוד שכבת בורקיטס.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות 40-50 דקות – הבורקיטס מוכן שהוא שחום ויפה:)
- זוללים את הדבר המושלםםםם הזה! אפשר לחתוך לקוביות, להקפיא ובכל פעם לחמם את הכמות הרצוייה:)
בתיאבון:)