עוגת וניל קלאסית עם קצפת מעל… מה צריך יותר מזה?!
אוורירית ורכה בטירוף!
מצרכים:
- 3 ביצים
- כוס סוכר
- 200 גרם שמנת חמוצה (אפשר להחליף במיץ תפוזים/לימונדה/מים לגרסת פרווה)
- 3/4 כוס שמן
- כוס קמח תופח (או קמח רגיל ושקית אבקת אפייה)
- כפית מחית/תמצית וניל
אופן ההכנה:
- במיקסר נקציף את הביצים עם סוכר בהדרגה עד לקצף תפוח ובהיר.
- נוסיף שמן ושמנת חמוצה ונערבל מעט. נוסיף מחית וניל וקמח ונערבל ממש טיפה רק עד לאיחוד (לא לערבל יותר מידי)
- מעבירים לתבניות, מתאים ל2 אינגליש קייק או לרינג קוטר 18 או 20
- נעביר לתנור שחומם מראש ל170 מעלות,
- נאפה כ35-45 דקות שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים:) אני ממש אוהבת ליישר אותה מלמעלה ולהוסיף קצפת! היא מושלמת עם קצפת!
- 250 מל שמנת מתוקה (או צמחית לפרווה)
- 2 כפות פודינג וניל
- מקציפים לקצפת יציבה;)
- כמו שאתם רואים, קישטתי בשירקוש בלאבוש כמו שאני אוהבת:) שוקולדים מומסים בשקית זילוף:) אפשר להוסיף אגוזים, מיני קליק ואיזה תוספת שבא לכם:) בלי כאב ראש והכי כיף שאפשר:)
- שומרים את העוגה בקופסא אטומה במקרר עד 5 ימים, אוכלים בטמפרטורת החדר (פשוט תוציאו כל פעם חתיכה לכמה דקות בחוץ)
תהנוווו