מקרונים – מתכון בסיס שתמיד מצליח!

עוגיית מקרון…. עוגייה כל כך יפה , קריספית עם קרם שאפשר להכין בהמון טעמים וצבעים!
אין בה הרבה מצרכים, אבל היא נחשבת לעוגייה ש״קשה להכנה״ ונורא מבהילה.

מודה שעשיתי מגוון מתכונים והרבה מהם לא הצליחו לי, אבל המתכון הזה כל כך פשוט שאם עוקבים אחרי המתכון אין סיבה שהעוגיות לא יצלחו!

לעוגיות:

  • 20 יחידות מיני מקרון
  • 65 גרם שקדים טחונים
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 50 גרם חלבונים
  • 20 גרם סוכר
  • קורט מלח

לקרם:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 300 גרם אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • נוטלה

*אפשר להוסיף לקרם החמאה איזה תוספת שאתם אוהבים- קקאו, ממרחים , מחיות

אופציות נוספות למילוי:

  • כל גנאש שוקולד שהתקרר לטמפרטורת החדר:
  • גנאש שוקולד חלב :
  • 200 גרם שוקולד
  • 150 מל שמנת מתוקה (ממיסים במיקרו או בבן מארי)
  • גנאש שוקולד לבן:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 100 מל שמנת מתוקה
  • גנאש שוקולד מריר:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 מל שמנת מתוקה

אופן הכנת העוגיות: 

  • לעוגייה הספיציפית הזו חייב משקל. הצלחת המתכון תלויה בכמויות המדוייקות.
  • מסננים את השקדים + אבקת הסוכר ומערבבים ( שמים לב שאין גושים בתערובת)
  • במיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר ומלח בהדרגה עד לקצף יציב מאוד.
  • מערבבים בתנועות קיפול את הקצף לאבקות. באמצע הערבוב (שהתערובת עדיין לא אחידה) מוסיפים טיפת צבע מאכל ג׳ל וממשיכים בקיפול עד שהתערובת אחידה וסמיכה.
  • מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול חלק ומזלפים מלמעלה עיגולים שווים. שימו לב- מלמעלה ולא בזווית. דופקים את התבנית לשיחרור בועות האוויר. מחממים תנור ל150 מעלות.
  • נותנים למקרונים לנוח חצי שעה בטמפרטורת החדר עד שנוצר קרום יבש. מכניסים לתנור ל-12 דקות ולאחר מכן מחכים שהמקרונים יתקררו לגמרי (אם תגעו בהם הם ישברו)
  • אני אופה על חום עליון תחתון ולא על טורבו (טורבו אצלי הורס לי את הצורה של המקרונים ואז הם נוטים הצידה)
  • חשוב לי להגיד כמה דברים על שלב אפיית המקרונים.
  • כל תנור והעוצמה שלו, יש תנורים חזקים יותר ויש חלשים יותר ולכן לוקח קצת זמן להצליח עם מקרונים. חשוב מאוד להבין את התנור שלכם.
  • אם אפיתם כמוני והמקרונים צנחו ונדבקו למגש- סימן שהתנור שלכם קצת יותר חזק משלי. במקרה כזה ממליצה לאפות על 135 מעלות 18 דקות:)
  • אם אף פעם לא הכנתם מקרונים- ממליצה לחלק את התערובת ל2 מגשים ולנסות את 2 האפיות בחום שונה ולהבין מה מתאים לתנור שלכם:)

לקרם:

  • מקציפים את החמאה, מוסיפים אבקת סוכר ותמצית וניל וממשיכים בהקצפה כ6 דקות לקצף תפוח ויציב.
  • עם שקית זילוף וצנטר משונן – מזלפים את הקרם מסביב ומשאירים מקום במרכז. ממלאים את המרכז בנוטלה וסוגרים. מומלץ לאכול אחרי לילה במקרר שהמקרון סופח את הקרם אפילו שזה קשההההה להתאפק!!!!!
  • אפשר להקפיא את המקרונים בלי הקרם עד 3 שבועות.

בהצלחה!!!!

מקווה שנהנתם! מחכה לתמונות😍

אוהבת אתכם מלאאאא

אני❤️

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן