דונאטס ענק בציפוי גלקסייה

הסרטון הראשון שלי ביוטיוב!
קניתי מצלמה חדשה והחלטתי להכין לכם סרטון של סופגנייה משפחתית!

חומרים לבצק:

  • חצי קילו קמח לבן
  • כף שמרים יבשים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים,
  • 1/2 מרגרינה בטעם חמאה
  • כוס חלב פושר
  • קורט מלח
  • מערבבים את הקמח, שמרים וסוכר בתוך קערת המיקסר.
  • על מהירות נמוכה מוסיפים ביצים, חלב פושר בהדרגה, ולאחר מכן את המרגרינה. אם הבצק מעט רטוב אפשר להוסיף מעט קמח (או להשתמש בביצים מידה M)
  • ממשיכים ללוש 6 דקות על מהירות בינונית ומעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח. יוצרים כדור, מכניסים לתוך קערה, 
  • מכסים עם מגבת ונותנים לבצק לנוח בערך שעה עד שהוא מכפיל את הנפח. (אפשר לזרז את התהליך, לחמם מראש תנור ל50 מעלות , לכבות, ולהכניס את קערת הבצק שהתנור חמים ונעים… הבצק יתפח ממש מהר כמו קסם!)
  • לאחר התפיחה מעבירים את הבצק לנייר אפייה בצורת עיגול שגוזרים מראש, מהדקים וקורצים עיגול גדול. (אני השתמשתי ברינג 18 , אפשר גם 16,20,22)
  • קורצים עם חותכן קטן עיגול באמצע למראה "דונאטס" , אפשר גם בעזרת כוס קטנה.
  • נותנים לבצק לתפוח שוב עד הכפלת הנפח (זה מאוד חשוב אחרת הבצק לא יאפה מבפנים)
  • מעבירים לשמן שחומם מראש ומטגנים 4 דקות מכל צד. שימו לב שהשמן לא חם מידי , כדאי לעשות ניסיון עם חתיכת בצק קטנה:)
  • מוציאים את הסופגניה מהשמן, מעבירים לתבנית אפייה ואופים כרבע שעה על 180 מעלות (כדאי לבדוק אחרי 10 דקות שהבצק לא משחים מידי למעלה.

מצננים את הסופגנייה ועוברים לציפוי.

לגנאש שוקולד לבן גלקסיה:

  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 100 מל שמנת מתוקה.
  • ממיסים ביחד במיקרו כל פעם 30 שניות ומערבבים עד שמתקבל גנאש חלק.
  • מחלקים ל4 קערות קטנות וצובעים לכחול, סגול, ורוד ותכלת (אפשר גם להשאיר לבן, לצפות את הסופגנייה ולקשט בסוכריות:)
  • עם כפית, שופכים את הגנאש הצבעוני ממש איך שבא לכם.
  • לכוכבים השתמשתי באבקת פנינה אכילה עם מעט מים ובעזרת מכחול יצרתי טפטופים למראה מדליק ומנצנץ.

עכשיו נשאר רק לזלול!!!!! בתיאבון:)

ספרו לי מה הייתם רוצים לראות בסרטונים הבאים:)

תהנווו

שתפו את המתכון

אייקון תפריט נייוט עוגה

השאירו לי הודעה ואחזור אליכם (:

דילוג לתוכן